Devre Kaybı Askerler Kışlalara Uğurlandı

Samsun’un Havza ilçesinde anne ocağından Peygamber Ocağı'na giden devre kaybı olarak nitelendirilen asker adayları kışlalarına uğurlandı.Kendi devreleri 94/2 olarak giden ve bir takım mazeretlerden dolayı askere gitmeyen askerler davul zurna...

Samsun’un Havza ilçesinde anne ocağından Peygamber Ocağı'na giden devre kaybı olarak nitelendirilen asker adayları kışlalarına uğurlandı.

Kendi devreleri 94/2 olarak giden ve bir takım mazeretlerden dolayı askere gitmeyen askerler davul zurna eşliğinde asker ocağına yolcu edildi. Şehirlerarası otobüs terminaline aileleriyle gelen Mehmetçik adayları, davul zurna eşliğinde halay çekti, oyunlar oynandı. Omuzlara alınan bazı asker adayları otobüslere kadar taşındı. Yakınlarıyla vedalaşan asker adayları, otobüslerle kışlalarına doğru hareket etti. Uğurlama esnasında göz yaşlarına hakim olamadılar. Asker adayları askerliğin vatan borcu olduğunu belirterek, "Kendi devrelerimiz gitti, bizler de bir takım mazeretlerden dolayı gidememiştik ve şimdi nasip oldu vatani görevimizi yapıp inşallah Allah’ın iziyle görevimizi tamamlar geri döneriz." dedi. Askere giden askerler aile ve arkadaşları ile hatıra fotoğrafı çekindi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri