Devletimizin yanındayız

Konya Ticaret Odası (KTO), Konya Sanayi Odası (KSO) VE Konya Ticaret Borsası (KTB) ortak basın açıklaması yaparak, terörü lanetledi.

Konya Ticaret Odası (KTO), Konya Sanayi Odası (KSO) ve Konya Ticaret Borsası (KTB) ortak basın açıklaması yaparak, terörü lanetledi. KTO Başkanı Selçuk Öztürk, “ Konya iş dünyası olarak, gür sesle teröre karşı durduğumuzu herkes bilsin” dedi Öztürk; geleneksel hale getirdikleri Konya Ekonomi Ödülleri törenini, Kayseri'deki patlamanın ardından iptal ettiklerini belirterek sözlerine başladı. Başta Kayseri olmak üzere ülkenin tamamını hedef alan terör saldırıları ve bunların arkasındaki işbirlikçilerini kınayan Öztürk, “2013 Mayıs ayında Gezi parkı olayları ile başlayan 17-25 Aralık yargı darbesi girişimi, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) TIR'larının durdurulması, Kobani olayları, 15 Temmuz ihaneti ve bombalı eylemlerle devam eden karanlık yapıların Türkiye'yi dizayn etme girişimleri, hiçbirimizi büyük Türkiye hedefinden saptıramadı, saptıramayacak” dedi.

İŞ DÜNYASI TERÖRE TEK YÜREK

PKK, DEAŞ, DHKPC ve FETÖ'nün hepsinin bir elde toplandığını kaydeden Öztürk, bu terör örgütlerinin tek hedefinin Türkiye devlet olduğunun altını çizdi. “Yaşanan onlarca olaya rağmen korkmayacağız, sinmeyeceğiz ve susmayacağız” diyen Öztürk, daha sonra konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Her olaydan sonra Konya iş dünyası olarak gür sesle teröre karşı durduğumuzu ve devletimizin yanında olduğumuzu ifade ettik. Sabırla, metanetle ancak net bir kararlılıkla bu mücadelenin her boyutta sonuna kadar sürdürülmesi konusunda iş dünyası olarak devletimizin arkasındayız. Terörün kökü kazınana, ülkede kalıcı istikrar sağlanana kadar bu mücadele zaafa uğratılmadan sürdürülmelidir.”

MİLLİ SEFERLİK UYGULANMALI

Yapılan saldırıların asıl amacının ülkenin etkinliğini kırmak ve ekonomik olarak ülkeyi zora sokmak olduğunu da dile getiren Öztürk, bu dakikadan sonra Türk halkının birbirine daha çok kenetleneceğini vurguladı. Yaşanan olaylara karşı durmak için daha çok çalışıp, üretip ve daha güçlü olunması gerektiğini ifade eden Öztürk, son olarak şunları kaydetti: “Milli seferberlik ruhuyla, ülkemizin güçlenmesi ve İslam coğrafyasının barışa ve huzura ermesi için sorumlulukla ve kararlılıkla hareket edeceğiz. Allah, vatan için millet için korkusuzca, kahramanca terörle mücadele eden güvenlik güçlerimizi muzaffer eylesin. Kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, tüm milletimize başsağlığı ve sabır, gazilerimize de acil şifalar diliyoruz.”

EMRE ÖZGÜL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri