Devlet Yurdundan Sokağa Düşen Gençler, Ekmek Parası Vermeyen Şahsı Yaraladı

Eskişehir’de 18 yaşını doldurduktan sonra yurttan çıkarılan iki kimsesiz genç, köprü altında yaşamaya başladı. Dilencilik yaparak karınlarını doyuran gençler, istedikleri ekmek parasını vermeyen bir vatandaşı karnından jiletle yaraladı....

Eskişehir’de 18 yaşını doldurduktan sonra yurttan çıkarılan iki kimsesiz genç, köprü altında yaşamaya başladı. Dilencilik yaparak karınlarını doyuran gençler, istedikleri ekmek parasını vermeyen bir vatandaşı karnından jiletle yaraladı. Kimsesizler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Alınan bilgiye göre, F.A. ve S.F. adlı iki genç, 18 yaşına kadar devlete ait kimsesizler yurdunda kaldı. 18 yaşını dolduran gençler, yurttan çıkarıldı. Kimsesiz olan ve köprü altlarında yatmaya başlayan iki genç, bu kez aç kalınca ekmek parası için gasp suçu işledi. Yolda karşılaştıkları şahıstan aç oldukları için ekmek parası isteyen iki genç, istediklerini alamayınca çareyi şahsı jiletleyerek üzerindeki bozuk paraları almakta buldu. Polis tarafından yakalanan iki genç, emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemede yaşadıklarını anlatan gençlerin durumu yürekleri dağladı. Mahkemede yurttan çıkarıldıktan sonra yaşadıklarından dert yanan şüphelilerden S.F., 18 yaşına kadar devlet yurdunda kaldığını, 18'ini doldurduktan sonra yurttan çıkarıldığını diğer arkadaşı F.A. ile beraber köprü altında yatıp kalktıklarını anlattı. Olay günü de paralarının olmadığını, aç oldukları için de önlerine çıkan ilk kişiden para istemeye karar verdiklerini aktaran S.F., yaşadıklarını şöyle anlattı: "Eğer karşılaştığımız kişi para vermeyi kabul etmezse tehdit etmeye karar verdik. Bir arkadaşım gözcülük etti. Diğer arkadaşımda da jilet vardı. Karşımıza çıkan ve adının H.K. olduğunu öğrendiğimiz şahıstan para istedik. O da bize ‘bozuğum yok’ dedi. Biz de ‘bozuğun yoksa kağıt paradan ver, yoksa yere sereriz’ dedik. Bize ekmek parası vermeyince arkadaşım adamın karnına jilet vurdu. Kanı görünce polis sesini duyunca da kaçtık."

Daha sonra mahkemeye sevk edilen ve ekmek parası için H.K.’yi jiletleyerek yaralayan gençler, gasp suçundan tutuklanarak cezaevine gönderdi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri