Devlet Bahçeli'den teröristle tokalaşmayan görevliye tebrik

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, PKK tarafından kaçırılan kamu görevlilerinin serbest bırakılırken teröristlerle tokalaşmaması için "Alınlarından öpüyorum" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Ordu'nun Fatsa ilçesinde düzenlenen aday tanıtım toplantısında oldukça sert açıklamalarda bulundu. Devlet Bahçeli, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan kamu görevlilerinin serbest bırakılması sırasında görevlilerin teröristlerin uzattığı eli havada bırakmasını yorumladı.

Ülke içinde sözde çözüm sürecinin sakızını çiğneyen bu zihniyetin, PKK'nın eylemsel, psikolojik, moral açısından son derece avantajlı olduğu bir zaman aralığında tuzağa takıldığını belirten Bahçeli, "Terörle mücadeleden sonuç alınmak isteniyorsa çok yönlü ve çok ayaklı bir stratejinin izlenmesi elbette zorunludur. Bu stratejinin özü ve öznesi her alanda pres, her alanda mücadele, her seviyede baskı ve nefes aldırmamaktır. PKK'nın silahından kan damlarken, örgüt iyice başaracağına ve hedeflerini gerçekleştireceğine inanmışken, pazarlık yapmak, görüşmelere dalmak Türk milletine haksızlık, hadsizlik ve sadakatsizlik değil midir? Terörle mücadele böyle olmaz, PKK bu şekilde pek tabidir ki bitirilemez. Kaldı ki Başbakan ve hükümetinin buna niyeti ve istediği de yoktur. Bu kapsamda çözüm süreci denilen, bize göre millet varlığının çözülmesine ve Türkiye'nin çöküşüne neden olan ihanet projesi, terörü bitirmeye değil, güçlenmesine ve meşru unsur haline gelmesine hizmet edecektir" diyerek şöyle devam etti:

"PKK alçakça askerimizi, polisimizi, kaymakam adayımızı kaçırmakta, sonra da pazarlık malzemesi yapmaktadır. Türkiye öyle bir noktaya gelmiştir ki, cezaevlerinde mahkum teröristler esir olarak değerlendirilir olmuştur. Ve insan kaçakçısı, ölüm makinesi, cinayet örgütü olan PKK, zorla dağa kaçırdığı devlet görevlilerimizi, suçları sabit görülen militanlarıyla eşit bir seviyede değerlendirmiş, takas şartları öne sürmüş ve hatta BDP'li bölücüler de bu şekilde beyanatlar vermiştir. Sekiz kamu görevlimizin 13 Mart 2013 günü, AKP onayıyla teşkil edilmiş bir heyete tutanakla teslimi PKK'nın küstahlığını ve aldığı mesafeyi göstermesi bakımından ibretliktir. Parti olarak, hiç kuşkusuz evlatlarımızın ailelerine kavuşmasından, buruk da olsa memnuniyet duyuyoruz. Nitekim bunun aksi de hiçbir şart altında düşünülemeyecektir. Sekiz evladımızın, sağ salim bir şekilde evlerine dönmelerinden rahatsız olduğumuzu ileri sürenler ise ya terör komisyoncusudur, ya utanmaları kalmayan zavallılardır veya insanlıkları çoktan iflas etmiş zalim kişiliklerdir. İnsan kaçıran, kan döken canilere tek söz etmeden, koro halinde Milliyetçi Hareket'e saldıran küstahlar; Zap'taki tablonun eleştirilecek ve ciğerleri dağlayan taraflarını görmekten bu kadar mı uzaktırlar? Bu çevreler, PKK'nın mı, yoksa Türk milletinin mi yanındadır? Terörün mü, yoksa Türkiye'nin mi safındadır? Kimin kapı kulluğuna, kimin odacılığına, kimin yardakçılığına atanmışlar ve kimlerin uzaktan kumanda kuklaları haline dönüşmüşlerdir? Bizim üzerinde durduğumuz husus evlatlarımızın özgürlüklerine kavuşurken karşılaştıkları çirkin ve hiçbir şeyle izah edilemeyecek muamelelerdir. Şurasını da söylemeden geçemeyeceğim, PKK'lılara elini vermeyen evlatlarımızın alnından öpüyor, hepsini tebrik ediyorum."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri