Devlet Bahçeli, AK Parti'yi fena eleştirdi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu.

Bahçeli Gezi Parkı olaylarında yine PKK'yı işaret etti ve şu soruyu sordu: "Acaba Başbakan ve takımı Gezi Parkı'nı PKK ile birlikte dikkatleri başka yöne çekmek için mi yapmıştır? Başbakan Erdoğan Gezi Parkı ile uğraştıkça teröristler rahata ermiştir. "
Bu sözleri söyleyen Bahçeli konuşmasının son bölümünde de Başbakan Erdoğan'a tehditte bulundu: "Sayın Başbakan, Milliyetçi Hareket henüz son sözünü söylemedi derken şaka yapmadık. Henüz her şey bitmedi derken de laf olsun diye konuşmadık. Başbakan akıllı ol, yoksa Türk milliyetçileri aklını başından almasını iyi bilir."
İşte Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları:
-Dedikodu, gıybet, iftira, bozgunculuki bölücük AKP'nin anafikri ve mayasıdır.
-Başbakan Erdoğan'a göre Taksim pisliğe bulaşmıştır. Erdoğan'a göre camilerde bira içilmiş. Erdoğan'a göre sokataki kalabalık çapulcudur...
-Yıllardır ezilen, özel hayatı tarumar eden kim varsa Başbakan'a göre provokatördür.
-Birileri Başbakan ve hükümetine kafaya bakmış. Laiz lobisi, medya organlarıi sanatçılar hükümete karşı mevzilenmiştir.
-AKP'nin iktidar yıllarında; itibar ve imajı sarsılan siyaset, değer ve çözüm üretemeyen parlamento, hoşgörü, mutabakat ve dayanışmayı geride tutan siyasi kültür bariz olarak belirmiştir.
-Başbakan Erdoğan zaman kaybıdır, israftır ve heba olmuş yılların adıdır.Türkiye kötü yönetimde son eşiktedir. Türkiye istikrarsızlığın son demindedir. Türkiye art niyetli kadroların, nursuz yüzlerin elindedir, avucundadır. Şu günlerde yaşadığımız sorunların merkezinde de bunlar vardır.
BAŞBAKAN ERDOĞAN GÖNÜLLERİ NASIL FETHEDECEK?
-Suçlu ve suçlanan başka yerde aranmaktadır. Erdoğan ve hükümeti sanki sütten çıkan ak kaşıktır.
-Erdoğan'ın başarısını kabullenemeyenler, hükümetin yaptıklarını görmezden gelenler harekete geçmiştir. Başbakan hükümetinin iddiaları böyledir.
- Başbakan Erdoğan gönüllüleri nasıl fethedecek, insanların ona karşı saygı kazanmasını nasıl sağlayacak?
-Tepkileri anlamak istemeyen Başbakan Türkiye'yi bundan sonra nasıl yönetecek?
-GEzi Parkı olayları zaten hasarlı olan demokrasimizi için yeni bir kırılmadır.
TERÖRİSTLERLERLE MÜCADELEYE DEVAM
-Her defasında ifade ettiğim gibi marjinal gruplar illegal örgütler hakkında her türlü araştırma yapılmalıdır. Teröristlerle sonuna kadar mücadele edilmelidir.
-Ancak masum vatandaşlarımızı yasa dışı terör örgütleri ile bir tutmak Saddam rejiminin Esad anlayışının ve Kaddafi baskısından ileri gidemeyecektir.
-Taksim Gezi Parkı'nda ve ülkemizin pek çok yerinde karmaşıklık hakimdir. Kendisine yönelik kızgınlıkları katlamıştır.
"HÜKÜMET GEZİ PARKI'NI ANLAYAMAMIŞTIR"
-Yılların hak kayıplarını özel hayat ile ilgili şikayetlerini dışa vuranlara müdahale edilmesi ortaya konmuştur.
-Yerli ve yabancı mihraklar hükümeti zor durumda bırakmak için kolları sıvamış sokakların duygusallıklarını kaşımıştır. Sandıkta galibiyete ulaşamayanlar sokakta işi bitirmeye çalışmaktadır. Siyasi iddialar bu şekildedir.
-Başbakan hükümetin iddiaları böyledir. Taksim Gezi Parkı merkezli hadiseleri anlamamışlardır.
-Sağduyuyla çözülecek bir mesele kördüğüm halini almıştır.
-Başbakan'ın sanatçılarla görüşme trafiği oyalama taktiğidir. Dizi filminden çıkıp oraya buraya koşanlar başbakan ile toplumsal konuda fikir alışveriş için masaya oturmuştur. Herkes önceden oynanmış rolünü oynamaya başlamıştır. Bu derin operasyondur.
"AK PARTİ ÇIKMAZA GİRMİŞTİR"
-Bu olanlar oynanan oynun bir parçasıdır. AK Parti'nin kontrolünde olan ve derin ellerin de olduğu bir oyun vardır. Ak parti çıkmaza girdiğinden can simidine bağlanma gereği duymuştur.
-Başbakan Erdoğan partisindeki çözümlemeleri durdurmak için harekete geçmiştir. O yüzde Gezi Parkı olayları AK Parti için bir fırsattır.
-İç ve dış politikada hükümet başarısız olmuştur. Avrupa Birliği PKK'lıları koruyup kollarken Başbakan nerede gezmekteydi? Her konuşmasında geçmişi bugüne taşıyarak karşıtlıkları diriltmesi, dünde kalan itilafları yeniden hatırlatması rastlantı değildir.
BAHÇELİ'DEN ERDOĞAN'A AĞIR SUÇLAMA
-Son günlerde yapılan en büyük kötülük birbirine yabancılaşan bir Türkiye fotoğrafı konulmaktadır.
-Milli iradeye saygı mitingleri tesadüf değildir.
-Taksim Gezi Parkı bu yüzden altın fırsat değerinde bulunmuştur. Erdoğan bugün içine düştüğümüz toplumsal krizi hazırlayanlardan biri olduğunu gizleyemeyecektir.
"MEDYA OYUNCAĞA ÇEVRİLMİŞTİR"
-Türkiye'deki medya tam bir oyuncağa çevrilmiş, hemen hepsi susturulmuştur. AKP'nin Avrupa Parlamentosu ile ters düşmesi bununla ilgilidir.
-Birbirine yabancılaşmış bir Türkiye tablosunun çıkarılması en büyük kötülüktür. demokratik taleplerini söyleyenlerin azarlanıp AK Partililerin yüceltmesi patlamalar neden olur.
BAHÇELİ, AK PARTİLİLERİ MİTİNGE ÇAĞIRDI
-AK Parti'ye oy verenler asıl oyunun senaristinin Başbakan olduğunu görmelidir. Taksim'dekilerin ayıklanması gerekirken milleti mitinge taşımak mesafeleri iyice açacaktır. AKP'lilerin mitingi uçuk rakamları sunmaları çaresizliklerini  göstermektedir.
-Varsayalım 1 milyonu zorla taşıdınız ne işe yarayacak? Dayanma güçleri varsa MHP'nin toplantılarını izlemeli ve milli irade ile tanışmalı...
ERDOĞAN'A ÖCALAN'LI GÖNDERME
-Başbakan Erdoğan Türk milletini ayırmaktadır. İmralı canisinin 29 yılda yapamadığı kötülüğü hayata geçirmek için mücadele vermektedir.
-Demokrasilerde yılgınlık ve seçeneksizlik yoktur. Türkiye'nin AKP ile yollarını ayırma vakti gelmiş ve geçmektedir. Erdoğan milleti ayırmadan gitmelidir. TOMA'cı AKP'ye tahammül kalamamıştır.
ERDOĞAN SOKAK SERSERİLERİNE TEŞEKKÜR ETMİŞTİR
- Başbakan Erdoğan'ın teşekkürünü kabul edecek hiç bir dava arkadaşım yok. AK Parti'nin mitinginde üç hilali taşıyanlar MHP'liler olmadığına göre, Erdoğan'a sokak serserilerine teşekkür etmiştir...
"ERDOĞAN DERHAL ÖZÜR DİLEMELİDİR"
-Eğer Erdoğan bu tezganın içerisindeyse derhal özür dilemedir. Biz de bu durumu yargıya taşıyarak hesabını soracağız. Başbakan Erdoğan şayet bu tezgahtan haberi yoksa tehlike ile karşı karşıdadır. MHP bayrağının AK Parti mitinginde kullanılması siyasi bir entrikadır.
BAŞBAKAN'A 'SUİKAST' UYARISI
-Başbakan'ın konuşma yaptığı platforma çok yakın alanda konuşanların tuzağa düşürme ihtimali fazladır. Kiralık pankartçılar Başbakan'ın dibine kadar girmişse suikastçiler de girebilecektir.
-25 metreden 25 kuruşu vurabileceklerdir. Birilerinin kötü niyetle fırsat gözlediğini ihmal etmemelidir. Menderes'in asılmasını Özal'ın zehirlenmesini malzeme yapanlar Erdoğan'ın vurulmasını mı hazırlanıyor?
"ERDOĞAN ETRAFINI KOLLAMALIDIR"
-Erdoğan sürekli kefenden bahsederken yeni bir oyun mu hazırlanıyor? Erdoğan etrafını kollamalıdır. MHP'yi Başbakan'ı pazarlamaya çalışanlar tehlikenin ele başlarıdır.
-3 hilalimizi BOP'un çadırında kirletenler bunun hesabını vereceklerdir. Her biri aziz ceddimizin bin yıllık hükümdarlığını simgelemektedir.
ÜÇ HİLAL HATIRLATMASI
-Muhterem hatıralarında destanların izleri vardır. 3 hilal dün Ulubatlı'nın elinde fetih ruhuydu bugün milliyetçilerin elinde. Ancak hak edenin elinde anlam kazanacaktır.
- Türkiye'nin kardeş kavgasına girmesine çnlemek birinci görevdir. Bunlardan Başbakan Erdoğan'ın anlam çıkarmasını beklemek nafile olacaktır. Erdoğan'a gerçekleri ifade etmek istiyorum. Milliyetçi Hareket Türkiye'nin ebedi birliğinin simgesidir.
"ERDOĞAN'IN OYUNU BOŞA ÇIKARTILACAKTIR"
-Türk milliyetçilerinin etnik ve mezhep temelinde çatışmaya çekmek için yapılanlar malumdur. Erdoğan'ın kışkırtmalarına rağmeN bu oyun boşa çıkarılacaktır.
-Diyarbakır'da sözde Kuzey Kürdistan Konferansı adıyla kepazelik sergilenmiştir. Başbakan bu konuya hiç değinmemiştir.
GEZİ PARKI OLAYLARI BİR OYALAMA TAKTİĞİ Mİ?
-PKK ve siyasi temsilciler Türkiye'yi çoktan bölmüştür. Hükümetten hala hareket yoktur. Aziz milletim Taksim'de meşgul edilirken altımızdaki vatan toprağının kaydığını görmelidir.
-İmralı canisinin talimatlarıyla Diyarbakır'da yapılan konferans millete hakarettir. Acaba Başbakan ve takımı Gezi Parkı'nı PKK ile birlikte dikkatleri başka yöne çekmek için mi yapmıştır?
"CUMHURBAŞKANI NEDEN SESSİZDİR?"
-İmralı canisine söz vermiş midir? Sayın Cumhurbaşkanı neden sessizdir? Birileri vatanımızda toplantı yapmakta ve milli birliğimize kafa tutmaktalar.
-Başbakan Erdoğan bu taleplere nasıl cevap verecektir?
-Konferansta Kürdistan'a statü, ana dilde eğitim ve Kürtçe'ye resmi dil talebi istenmiştir. Artık hiçbir günün kendilerini inkar edemeyeceklerini ifade etmekteler.
BAHÇELİ'DEN ERDOĞAN'A: AKILLI OL BAŞBAKAN
-Başbakan Erdoğan Gezi Parkı ile uğraştıkça teröristler rahata ermiştir. Sayın Başbakan, Milliyetçi Hareket henüz son sözünü söylemedi derken şaka yapmadık. Henüz her şey bitmedi derken de laf olsun diye konuşmadık. Başbakan akıllı ol yoksa Türk milliyetçileri aklını başından almasını iyi bilir.
-Başbakan Erdoğan açık hava toplantısına katılanlara bayrak asın diye çağrıda bulunacağına, bayrağı çiğneyen, bayrağı kirleten aşağılık yüzleri ve bizzat kendisini gözden geçirmelidir.
-Parti olarak kumpasın içinde olduğumuzu düşünüyoruz. Ne kadar soysuz varsa belini doğrultmuştur. Eğer Türk milletini mahvedecek vaatlerde bulunmuşsa değil bu dünyada öbür dünyada bile yakasından tutmazsak namerdiz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri