Devler umut verdi

Konya'dan 500 Sanayi Kuruluşu arasına giren firma sayısı artarak 8'e çıktı. Konya Şeker, Eti Alüminyum, Pakpen, Konya Çimento, Helvacızade, Ova Un, Hekimoğlu ve Akova Süt devler arasında

500 BÜYÜK'TE TANIDIK FİRMALAR
İstanbul Sanayi Odası'nın geleneksel '500 Sanayi Kuruluşu Araştırması'nın 2009 yılına ilişkin verileri açıklandı. İlk sırayı yine TÜPRAŞ alırken, Konya'dan devler arasına giren firma sayısı bir önceki yıla göre 1 firma artarak 8'e ulaştı. Konya Şeker, bir önceki yıl 58. sırada olan yerini önemli bir tırmanışla 36. sıraya taşımayı başardı. Eti Alüminyum, Pakpen, Konya Çimento, Helvacızade, Ova Un, Hekimoğlu ve Akova Süt, 500 Büyük'te yer aldı.

KONYA FİRMALARININ BAŞARISI TAKDİRİ HAKEDİYOR
TSE Başkanı ve Konya Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, ilk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasına giren firma sayısında yaşanan artışın Konya için önemli ve motive edici bir gelişme olduğunu vurguladı. Başkan Büyükhelvacıgil, “Dünyanın küresel krizle mücadele ettiği bir dönemde, Konya’daki firmalarımızın gösterdikleri başarı takdire şayandır” dedi.

SANAYİNİN BAŞARISI RİSKLERİ DAĞITTI
Büyükhelvacıgil, şunları söyledi: “Konya’dan, 2007 yılında İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasına 5, 2008 yılında 7, 2009 yılında ise 8 firmamız girmiştir. İstikrarlı bir şekilde büyüyen Konyalı firmalarımızın başarısı örnektir. Konya’daki firmalarımızın Afrika ve Ortadoğu gibi yeni pazarlara hızlı bir şekilde entegre olabilen, dinamik bir yapıya sahip olması, küresel kriz sürecindeki riskleri dağıtmıştır.”


Konya'dan 8 sanayi devi

500 Sanayi Kuruluşu arasına Konya'dan 8 sanayi kuruluşu girmeyi başardı: Konya Şeker, Eti Alüminyum, Pakpen, Konya Çimento, Helvacızade, Ova Un, Hekimoğlu ve Akova Süt. Konya Şeker, 36. sırada yer almayı başardı

İstanbul Sanayi Odası'nın geleneksel '500 Sanayi Kuruluşu Araştırması'nın 2009 yılına ilişkin verileri açıklandı. Araştırmaya göre 2009 yılında satış vergileri hariç net üretimden satışlara göre TÜPRAŞ, 2005'ten bu yana olduğu gibi yine ilk sırada yer aldı. Üretimden satışlara göre, 15 milyar 495 milyon 595 bin 133 lira ile Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşu olan TÜPRAŞ'ı, 6 milyar 527 milyon 417 bin 392 lira ile Elektrik Üretim AŞ (EÜAŞ), 5 milyar 473 milyon 800 bin 40 lira ile de OYAK Renault izledi.
7 FİRMADAN 8'E ÇIKTI
Konya'dan 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması'na giren şirket sayısı bir önceki yıla göre artarak 8'e çıktı. 2008 Araştırması'na göre Konya'dan 7 firma '500 Büyük' arasına girmeyi başarmıştı. Konya Şeker, bir önceki yıl 58. sırada olan yerini önemli bir tırmanışla 36. sıraya taşımayı başardı.Eti Alüminyum, Pakpen, Konya Çimento, Helvacızade, Ova Un, Hekimoğlu ve Akova Süt, 500 Büyük arasında yer alan Konya'nın sanayi devleri oldu.
BÜYÜKHELVACIGİL'DEN KUTLAMA
TSE Başkanı ve Konya Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan ‘Türkiye’nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasına, Konya’dan 8 firmanın girmesinin sevindirici bir gelişme olduğunu ifade ederek, İlk 500’e giren firma yönetici ve çalışanlarını kutladı.
İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasına giren firma sayısında yaşanan artışın Konya için önemli ve motive edici bir gelişme olduğunun altını çizen Başkan Büyükhelvacıgil, “ Konya’dan İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasına giren firma sayısı bir önceki yıla göre artmıştır. Geçtiğimiz yıl İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında 7 firmamız yer alırken, bu yıl 8 firmamız girmeyi başarmıştır. İlk 500’e Konya’dan giren firma sayısında artış yaşanması bizleri son derece mutlu etmiştir. Dünyanın küresel krizle mücadele ettiği bir dönemde, Konya’daki firmalarımızın gösterdikleri başarı takdire şayandır. Başta bu firmalarımız olmak üzere, azim ve kararlılıkla üreten, istihdam yaratan, ülkemize katma değer sağlayan bütün firmalarımızın yönetici ve çalışanlarını kutluyorum. Ayrıca geçtiğimiz yıl İkinci 500’de yer alan Akova Süt firmamızın,  İlk 500 firma arasına girmesinden duyduğumuz mutluluğu da ifade etmek isterim” diye konuştu.
Konyalı firmaların örnek başarısı
Başkan Büyükhelvacıgil, Konya’nın istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ettiğini belirterek, sözlerine şu şekilde devam etti: “Konya’dan, 2007 yılında İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasına 5, 2008 yılında 7, 2009 yılında ise 8 firmamız girmiştir. İstikrarlı bir şekilde büyüyen Konyalı firmalarımızın başarısı örnektir. Konya’daki firmalarımızın Afrika ve Ortadoğu gibi yeni pazarlara hızlı bir şekilde entegre olabilen, dinamik bir yapıya sahip olması, küresel kriz sürecindeki riskleri dağıtmış ve firmalarımızın İlk 500’deki başarısını olumlu etkilemiştir.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri