Dev otomobil fabrikası üretimi bugün durdurdu! 50 bin çalışanı var

Türkiye ve dünya genelinde çok meşhur olan otomobil makasının fabrikasında üretim durduruldu. İşte gerekçesi.

Küresel ekonomik krizin etkileriyle dünya genelindeki dev kuruluşlar ciddi sıkıntılar yaşıyor. Koronavirüs hastalığının dünyayı sarmasıyla tedarik zincirinde aksaklık süreci başlamıştı. Dünyanın yeni ticaret sistemine ayak uyduramayan firmalar bu süreçte iflas etti. Bazılarının on binlerce çalışanı vardı. En çok iflasın görüldüğü sektör ise marketler.

Pandemi döneminde sıkıntının kaynağı olan tedarik sorunu bir de otomobil fabrikalarını vurdu. Çip kriziyle gündemden hiç düşmeyen otomobil fabrikalarında üretimler aksamıştı.

TESLİMAT SORUNU DEVAM EDİYOR

Pandeminin üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen bazı otomobil fabrikalarında teslimat sorunu devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Toyota üretime ara vermişti. Gerekçe ise parça tedariği sorunu olarak gösterilmişti.

SKODA ÜRETİMİ NEDEN DURDURDU?

Şimdi ise dünyaca ünlü bir otomobil markası daha üretimi durdurdu. Bahsi geçen otomobil fabrikasının tahmini olarak 50 bin civarı çalışanı olduğu belirtiliyor. Slovenya'da meydana gelen selden dolayı bazı otomobil parçalarında tedarik sorunu yaşanıyor.

BU SIKINTI ÇÖZÜLÜNCE ESKİ GÜNLERİNE DÖNECEK

Durum böyle olunca meşhur otomobil markası Skoda üretimi durdurma kararı aldı. Skoda'nın Çekya fabrikasında üretim bugün durduruldu. Parça tedariğinde yaşanan aksaklıklar ortadan kalktıktan sonra fabrikada üretimin kaldığı yerden devam etmesi bekleniyor.

Ekonomi Haberleri