Dev maçta Kırmızı zafer!

Premier League'in 9. haftasındaki dev maçta Chelsea ile Manchester United karşı karşıya geldi

Premier League'in 9. haftasındaki dev maçta Chelsea'ye konuk olan Manchester United; rakibi karşısında iki farkı yakaladı Chelsea mücadeleyi bırakmadı ancak 9 kişi kaldı.. Son sözü söyleyen Hernandez 3 puanı "Kırmızı Şeytanlar"ın hanesine yazdırdı..

Premier League'in 9. haftasında iki dev ekip; Chelsea ile Manchester United, zirve yarışını yakından ilgilendiren mücadelede Stamford Bridge'de karşı karşıya geldi.

Chelsea [2 - 3] Manchester United
4' [0 - 1] D. Luiz (Kendi kalesine)
12' [0 - 2] R.v. Persie
44' [1 - 2] J. Mata
53' [2 - 2] Ramires
63' B. Ivanovic (Kırmızı kart - Chelsea)
69' F. Torres (Kırmızı kart - Chelsea)
75' [2 - 3] J. Hernandez


Ev sahibi "Maviler" sahaya; Cech; Ivanovic, Cahill, Luiz, Cole; Mikel, Ramires, Hazard, Mata, Oscar; Torres 11'i ile çıkarken; konuk "Kırmızı Şeytanlar" ise sahada, De Gea; Rafael, Ferdinand, Evans, Evra; Valencia, Carrick, Cleverley, Young; Rooney; van Persie 11'i ile yer aldı.

Maça çok iyi başlayan Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Manchester United, henüz 4. dakikada öne geçti. Gelişen ani atakta, Rooney'nin içeriye çıkardığı topa van Persie vurdu, yan direkten geri gelen meşin yuvarlak savunmadaki Luiz'e çarpıp ağlarla buluştu.

İlginç bir golle öne geçen Man Utd., 12. dakikada farkı 2'ye çıkardı. Yine hızlı atağa çıkan United'da, Valencia'nın sağdan içeriye yolladığı topa bekletmeden sağ ayağıyla vuran van Persie, farkı 2'ye taşıdı. Hollandalı yıldız, ligdeki 7. golüne imza attı.

24. dakikada kazanılan serbest atışta, kaleyi uzak mesafeden yoklayan Luiz'in vuruşu alt köşeye doğru gitti, De Gea ayaklarıyla gole izin vermedi.

İki farkı üstünlüğü yakaladıktan sonra rakibin etkili silahlarının pas trafiğini kesmek ve kanat akınlarını durdurmak isteyen United, 34. dakikaya kadar bu taktikte başarılı oldu. Bu andan itibaren baskısını artıran Chelsea, 35'te direğe takıldı. Mikel'in sağdan içeriye çevirdiği top Evans'a çarpıp direğe temas etti ve kornere gitti. Köşe atışından gelen topa iyi yükselen Cahill, kafayı vurdu, De Gea topu ayaklarıyla çıkardı.

42. dakikada Mata'nın ortasında Torres, şık bir kafa vuruşuyla topu köşeye yolladı, De Gea süper bir kurtarışa imza attı. Ev sahibi "Maviler", aradığı golü 44. dakikada buldu. Rooney'nin Hazard'a yaptığı faulün ardından Chelsea serbest atışı kazandı. Mata, ceza sahasının yaklaşık 5 metre gerisinden atışı kullandı, muhteşem bir kesme vuruşla topu köşeden ağlara yolladı. İspanyol yıldız ligdeki gol sayısını da 4'e yükseltti.

Bu golün 1 dakika sonrasında Londra ekibi ikinci gole çok yaklaştı. De Gea'nın kısa düşen vuruşunda Chelsea atağı hızlı gelişti. Torres'in ara pasıyla sağ çaprazdan ceza sahasına giren Mata'nın vuruşunda açıyı iyi kapatan De Gea, hatasını telafi etti ve ilk yarı United'ın 2-1'lik üstünlüğü ile bitti.

İkinci yarıya baskılı başlayan Chelsea, 53. dakikada skoru eşitledi. Oscar'ın ceza sahası içine doğru yolladığı topu zor pozisyonda olmasına rağmen kontrol etmeyi başaran Mata, ortasını arka direğe doğru kesti.. Sola açılan topu Oscar bekletmeden içeriye yolladı, sert bir bir kafa vuruşu ile ağları havalandıran Ramires, durumu 2-2 yaptı.

Man Utd., beraberlik golünün ardından biraz da olsa hareketlenmeye başlarken, 63. dakikada Chelsea 10 kişi kaldı. Van Persie'nin derinlemesine pasına hareketlenen Young'u faulle durduran Ivanovic, bariz gol şansını engellediği gerekçesiyle hakem Mark Clattenburg tarafından doğrudan kırmızı kartla cezalandırıldı.

69. dakikada Chelsea 9 kişi kaldı. Evans'ın yanından topu atıp geçmek isteyen Torres, kendisini yerde buldu. Hakem Mark Clattenburg, kendisini aldatmaya yönelik hareketten İspanyol golcüye ikinci sarıdan kırmızı kartını gösterdi.

75. dakikada Man Utd., 3-2'lik üstünlüğü yakaladı. Van Persie'nin şık vuruşunda Cech, topa müdahale etti, kaleye gitmekte olan topu Chelsea savunması çizgiden çıkardı. 65. dakikada Cleverly'nin yerine oyuna giren Meksikalı golcü Hernandez; kısa düşen vuruşta topu kontrol eden Rafael'in içeriye çevirdiği topu boş kaleye yolladı ve takımını üstünlüğe taşıdı. Öte yandan pozisyonun ofsayt olduğu gözlendi.

Kalan bölümde üstünlüğünü koruyan Manchester United, sahadan 3-2'lik galibiyetle ayrıldı ve zirve yarışında çok önemli bir 3 puan aldı.

Bu sezon ilk kez yenilen Chelsea, 22 puanla haftayı zirvede tamamladı. Manchester ekibi ise puanını 21'e çıkardı ve haftayı averajla 2. sırada tamamladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri