Dev Akvaryumdaki Balıklar Hergün Temizleniyor

Dünyanın sayılı tematik akvaryumlarından olan İstanbul Akvaryum’da 15 bin deniz canlısının ve yaşam alanlarının temizliği her gün yapılıyor. Ziyaretçilerinin önüne çıkan yaklaşık 15 deniz canlısının temizliğini ise 4 kişilik...

Dünyanın sayılı tematik akvaryumlarından olan İstanbul Akvaryum’da 15 bin deniz canlısının ve yaşam alanlarının temizliği her gün yapılıyor. Ziyaretçilerinin önüne çıkan yaklaşık 15 deniz canlısının temizliğini ise 4 kişilik dalgıç ekibi yapıyor. Dişlerini fırçalatmayı hiç sevmeyen ve hayatları boyunca 24 bin diş değiştiren dev köpek balıkları bile 4500 metreküp suyun içinde temizleniyor.

İstanbul Akvaryum’da yaşayan 15 bin deniz ve kara canlısının temizliği her birini vücut özelliğine göre günlük olarak yapılıyor. Dalgıç ekibi ayrıca akvaryumdaki canlıları rahatsız etmeden yaşam alanlarını da temizliyor.

Akvaryum’da yaşayan 20 çeşit dev köpekbalığının, keskin dişlere sahip piranaların ve minik zehirli kurbağaların olduğu alanların temizlenmesi ürkütücü olsada dalgıç ekibi itinayla bu görevi tamamlıyor. Her gün gerçekleştirilen temizlikte akvaryumda bulunan canlıların olumsuz etkilenmemesi ve akrilik camların zarar görmemesi için sadece fırça, sünger ve bez kullanılıyor. Deniz canlılarının suya bıraktıkları atıkları ayıklamak için vakumlama yöntemi kullanılıyor.

LAPİNLER, VATOZLAR, KAPİBARALAR VE DENİZKESTANELERİ TEMİZLİĞE YARDIM EDİYOR

Akvaryumda yaşayan bazı canlılarda temizliğe katılıyor. Lapinler, balıklar üzerinde bulunan parazitleri yiyerek hem kendisi besleniyor hem de temizliğe yardım ediyor. Meraklı vatozlar da akvaryum içerisinde camları temizlemeye çalışan dalgıçlara özenip cama yapışarak ekip arkadaşlarına yardım etmekten çok hoşlanıyor. Akvaryumdaki yosunları yiyen denizkestaneleri ise dalgıç ekibinin en çalışkan yardımcısı. Dünyanın en iri kemirgeni olan ve İstanbul Akvaryum’un Yağmur Ormanları alanında anne kız olarak yaşayan kapibaralar da kendilerini yıkayarak çalışanlara iş bırakmıyor.

Dalgıç ekibi ve yardımcı canlıları tarafından itinayla yapılan temizliğin ardından İstanbul Akvaryum’daki 1500 farklı türden 15 bin adet deniz ve kara canlısı kendilerini görmeyen gelen herkesi tertemiz evlerinde ağırlamaktan keyif duyuyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri