Deü Tıp’ta 2014-2015 Eğitim Yılı 298 Yeni Öğrenci İle Başladı

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ)Tıp Fakültesi’nde 2014-2015 eğitim öğretim yılı, 298 yeni öğrencinin Tıbbiyeli Andı içerek beyaz önlük giydiği açılış töreniyle başladı. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda’nın ev sahipliğinde...

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ)Tıp Fakültesi’nde 2014-2015 eğitim öğretim yılı, 298 yeni öğrencinin Tıbbiyeli Andı içerek beyaz önlük giydiği açılış töreniyle başladı. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda’nın ev sahipliğinde İnciraltı Yerleşkesi Kurucu Öğretim Üyeleri Konferans Salonu’nda düzenlenen törene, DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, öğretim üyeleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Dekan Prof. Dr. Tülay Canda konuşmasında, bugüne kadar 4967 tıp doktoru mezun eden Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde bu yıl, kayıt yapan 298 öğrenci ile birlikte 1840 öğrencinin eğitim alacağını belirtirken, 301’i profesör ve 86’sı doçent olmak üzere 500’e yakın güçlü bir eğitim kadrosu ile eğitim vereceklerini belirtirken artan öğrenci sayısına dikkat çekti. Dr. Canda şöyle konuştu: “Devletimizden olan beklentim; nitelikli, donanımlı hekim yetiştirebilmemiz için, tıp fakültesi kontenjanları verilirken bizlerin de görüşlerine yer verilmesi. Bugün benim yakından izlediğim Balçova, Narlıdere, İnciraltı Yerleşkesi içinde çağdaş koşullarda ivedilikle Kız ve Erkek Öğrenci Yurtlarının yapılması. En büyük mutluluğumuz, bağımsız bir ulus olmamızı sağlayan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri doğrultusunda bu ülkenin gelişmesi ve özgürlüğü için kanını, canını, emeğini veren insanlara yakışır onurlu hekimler yetiştirmek olacaktır.”

Dekan Canda, bu yıl ilk kez gerçekleştirilen uygulama ile bir üst sınıfa birincilikle geçmiş olan Beyza Köstek (Dönem 1), Sena Özcan (Dönem 2), Asil Demirezen (Dönem 3), Aybüke Kaya (Dönem 4) ve Özge Karaca’ya (Dönem 5) Burs Komisyonu’nun hazırladığı hediyeleri taktim etti. Daha sonra, DEÜ Tıp Fakültesi’ni en yüksek puanla kazanan ilk üç öğrenci Gizem Atik, Muhammed Faruk Erkuş ve Fırat Atilla Opoz’a da beyaz önlüklerini Dekan Canda giydirdi ve birer stetoskop hediye etti. Mezunlar Derneği adına Dr. Atilla Türkeri de ilk üçe giren öğrencilere hediye sundu. Daha sonra genç hekim adayları, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Pınar Tuncel’in okuduğu Tıbbiyeli Andı’nı içerek beyaz önlüklerini giydi.

Yeni akademik yıl açılış konferansında ise DEÜ Psikiyatri Anabilim Dalı’nda uzun yıllar hizmet veren emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşen Baykara, “Hekim Olmak” konulu sunumu ile insan olarak iyi hekim olmanın gereklerini anlattı. DEÜ Konservatuvar öğrencilerinin müzik dinletisiyle renk kattığı açılış töreni, konuklara yiyecek içecek ikram edilerek sona erdi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri