Destici'den RTÜK'e şiddet ögesi çağrısı

BBP Genel Başkanı Destici:''RTÜK'ün, TBMM'de salı günleri yapılan grup görüşmelerinde liderler konuşurken ekranların sağ üst köşelerine 'şiddet içeren öge'yi koyun' şeklinde bir yazı istedi

Destici, yaptığı yazılı açıklamada, ''RTÜK'ün, TBMM'de salı günleri yapılan grup görüşmelerinde Türkçe'nin bozulmasından ve hakaretlerin sıralandığı ortamlardan dolayı, TBMM'de liderler konuşurken, ekranların sağ üst köşelerine 'şiddet içeren öge'yi koyun' şeklinde bir yazı ile uyarmasını istiyoruz'' ifadesini kullandı.

Ülke insanının salı günleri televizyonlarını açmaktan imtina etmeye başladığını ileri süren Destici, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin grup toplantılarında kullandıkları dilin, siyasi ahlak ve edep dışında olduğunu iddia etti.

Destici, açıklamasında, ''Peş peşe gelen doğalgaz ve elektrik zamları ile akaryakıttaki fiyat artışları vatandaşın gündemini sarsarken, milletvekilleri zamdan etkilenmiyor. Öyle ki gruplarında genel başkanlarının diğer parti başkanlarına 'laf yetiştirmesini' alkışlamaktan geri durmuyorlar'' görüşlerine de yer verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri