Destici’den Hükümete: Gün Gelir Yaptığınız Düzenlemeler Sizi Vurur

Büyük Birlik Partisi(BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, hükümetin Meclis'e gönderdiği 35 maddelik yeni yargı paketinin Milli Şef ve darbe dönemlerindeki uygulamaları hatırlattığını söyledi. Yapılan anti demokratik değişikliklerin toplumun...

Büyük Birlik Partisi(BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, hükümetin Meclis'e gönderdiği 35 maddelik yeni yargı paketinin Milli Şef ve darbe dönemlerindeki uygulamaları hatırlattığını söyledi. Yapılan anti demokratik değişikliklerin toplumun bütün kesimini etkileyeceğini kaydeden BBP Lideri, “Gün gelir bu yaptığınız düzenlemeler sizi vurur. 9 ay sonra seçim var. İktidarın değişme ihtimali var. Millet iradesi sandık kurulacak. 9 ay sonra iktidar değiştiğinde aynı uygulamalar size dönerse o zaman ne diyeceksiniz. Bunların doğru olduğunu mu söyleyeceksiniz." dedi.

    BBP Lideri Destici, partisinin Genel Merkezi’nde gündeme dair açıklamalarda bulundu. Türkiye’de yaşanan son sokak olaylarına değinen Destici, eylemlere destek verdiği iddia edilen Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) kapatılması için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nı göreve davet etti. Destici, "Hiçbirimizin istemeyeceği olaylar meydana geldi. Bu olaylar Türkiye’deki Meclis'te grubu bulunan bir siyasi partinin çağrısı üzerine gerçekleşti. Bir kere bu olayları yapanların en üst düzeyde elbette cezalandırmaları lazım. Ama bu çağrıyı yapan siyasi partilerle ilgili olarak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kapatma davası açması gerekiyor. Şuanda PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin kapanmayı gerektirecek bütün eylemleri, siyasi partiler yasasının ilgili 99, 100 ve 101’inci maddelerine baktığımız zaman bunları görebiliriz. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı çözüm sürecinin eteğinden tutarak iş yapamaz. Hükümet, HDP ve PKK bir süreç yürütüyor ben buna zarar vermeyeyim diyemez. Hukuk, kanun ne ise onu uygular. Sen kapatma davasını açarsın, Anayasa Mahkemesi’nde bir siyasi partinin nasıl kapatılacağı ve böyle bir kadar verebileceği nettir. Hangi siyasi parti olursa olsun. Avrupa’da da ileri demokrasilerde de teröre ve şiddete hangi parti bulaşırsa bulaşsın, suçun odağı haline gelirse kapatılır.” açıklamalarında bulundu.

    Hükümetin Meclis'e sunduğu yeni yargı paketinin anti demokratik uygulamalar içerdiğini kaydeden Destici, şöyle devam etti: "Tamamen gözlerini iktidar hırsı bürümüş vaziyette. Ne olursa olsun iktidarda kalmak. Bütün bu yapılan düzenlemelerin amacı bu. Gün gelir bu yaptığınız düzenlemeler sizi vurur. 9 ay sonra seçim var. İktidarın değişme ihtimali var. Millet iradesi sandık kurulacak. 9 ay sonra iktidar değiştiğinde aynı uygulamalar size dönerse o zaman ne diyeceksiniz. Bunların doğru olduğunu mu söyleyeceksiniz."

    Hukukla ilgili yapılan düzenlemeler adil olması gerektiğine değinen BBP Lideri, "75 milyonun tamamını kuşatmak zorunda. İleri demokrasilerin hiçbirisinde hukuk sistemiyle bu kadar oynanmaz. Bir kere hukuk sistemi kurulur yüzyıllar boyunda ülke onunla yönetilir. Kişilere, olaylara, zemine göre oynanmaz." diye konuştu.

    Yapılan düzenlemelerin Milli Şef dönemini ve darbe dönemini hatırlattığına dikkat çeken Destici, muhalefet partilerinin hiçbir dönemde olmadığı kadar baskı altında olduğunu söyledi. BBP Lideri şöyle dedi: "İktidarın da çok vurgu yaptığı tek parti döneminde bu millet büyük zulümler, haksızlıklar, adaletsizlikler gördü. Özellikle dindar kesimler. Ara rejim dönemlerinde de millet çok büyük baskı ve şiddet gördü. Bu dönem maalesef milletimizin bir kısmı için darbe dönemlerini, Milli Şef dönemlerini hatırlatıyor. AK Parti'li kardeşlerime sesleniyorum. Kendinizi muhalefetin yerine koyun ve empati yapın. Elinizde imkânlar var. Bir de muhalefetin üzerinde bir araştırma yapın. Sizin iktidarınızı nasıl görüyorlar. 12 Eylül’den önce ve sonra, Turgut Özal döneminde, Ecevit, Demirel iktidarları döneminde hiçbir dönemde muhalefet bu ara dönemler dışında kendisini iktidarın baskısı altında bu kadar hissetmemişti." CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri