Destici: Ysk Bakanlarla İlgili Kararında Yanlıştan Dönmeli

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, yerel seçimlerde aday olacak bakanların görevlerine devam edebileceği yönünde karar veren YSK'ya tepki gösterdi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, yerel seçimlerde aday olacak bakanların görevlerine devam edebileceği yönünde karar veren YSK'ya tepki gösterdi. Destici, Benim Sivas il başkanım, aynı zamanda il genel meclis üyesi. Aynı il genel meclisi üyeliğine aday olmak için istifa eder de, senin bakanın istifa etmezse biz hakkımızı helal etmeyiz, haram ederiz. Bu adaletsizlik değil de, nedir? Yüksek Seçim Kurulu'nun bu yanlıştan dönmesi lazım.” dedi.


ADAY OLAN BAKANLAR İSTİFA ETMELİ

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, yerel seçimlerde belediye başkan adayı olan bakanların istifa etmemesini de eleştirdi. Destici, “Benim Sivas il başkanım, aynı zamanda il genel meclis üyesi. Aynı il genel meclisi üyeliğine aday olmak için istifa ederde senin bakanın istifa etmezse biz hakkımızı helal etmeyiz, haram ederiz” dedi.

Sivas Belediyesi tarafından yaptırılan Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı ve parkının açılışı törenle yapıldı. Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ve Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, ilk olarak bulvar üzerindeki totemin açılışını gerçekleştirdi. Muhsin Yazıcıoğlu’nun resminin yanında “Hepimiz aynı kilimin desenleriyiz” sözünün yer aldığı totemin açılışının ardından bulvar kenarında yapılan parkın açışına geçildi.

“ADAY OLAN BAKANLAR İSTİFA ETMELİ”

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, yaptığı konuşmada, 4 ay sonra yerel seçimlerin olduğunu belirterek, her türlü haksızlığa, hukuksuzluğa ve ayrımcılığa rağmen yılmadan mücadelelerine devam edeceklerini kaydetti. “Benim Sivas il başkanım, aynı zamanda il genel meclis üyesi, aynı il genel meclisi üyeliğine aday olmak için istifa ederde, senin bakanın istifa etmezse biz hakkımızı helal etmeyiz, haram ederiz. Bu adaletsizlik değil de, nedir? Yüksek Seçim Kurulu'nu da kınıyorum. Siz nasıl kurulsunuz. Millet bunu kabul etmiyor. Sivaslılara soruyorum, siz kabul ediyor musunuz? - ‘Hayır’ -cevabı üzerine “Yüksek Seçim Kurulu'nun bu yanlıştan dönmesi lazım.” şeklinde konuştu.

“NEREDE SİVİL ANAYASA?”
Meclisteki siyasi partilere seslenen Genel Başkan Destici, “Hani demokratik anayasa, iki yılda 3 trilyon paranızı yediler anayasa yapacağız diye. Hakkınızı helal ediyormusunuz. Bütün meclisin Sivaslı kardeşlerimizin sesini duymasını istiyorum.” ifadesini kullandı.

“MİLLETLE UĞRAŞACAĞINIZA ANAYASA YAPIN”
Siz yasama organısınız, yasa yapacaksınız.” diyen BBP Genel Başkanı Destici, şunları söyledi:
“Bırakın milletin dersiyle, okuluyla, öğretmeniyle uğraşmayı, bırakın cemaatlerle, cemiyetlerle hizmet edenlerle uğraşmayı, tam tersine onların önünü açın. Sizin eksiğinizi tamamlıyorlar. Sizin yokluğunuzu, millete hissettirmemeye çalışıyorlar. Sizin eğitimde ve ahlakta veremediğinizi vermeye çalışıyorlar. Her cemaat ve cemiyet bunu yapıyor. Siz cemaatlerin ve cemiyetin önünü açın. Türkiye’yi ilerletmek, demokratik bir Türkiye sivil , askeri vesayetlerden kurtarılmış bir Türkiye yapmak istiyorsanız; MGK’larda cemaatlerle, cemiyetlerle siyasi partilerle, derneklerle ilgili eylem planları hazırlamayı bırakın. PKK’yı, bölücüleri nasıl yok ederiz, bu milletin başından nasıl uzaklaştırırız, siz bunların hesabını yapın. Siz eylem planlarını cemaatlerle, BBP ve Alperen Ocakları ile ilgili değil; Barzani, Apo, KCK, PYD ile ilgili eylem planı yapın.”

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp te Rahmet Genel Başkanları Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarına rahmet dilerek, çalışmaları ile ilgili bilgi verdi.
Konuşmaların ardından BBP Genel Başkanı Destici’ye Muhsin Yazıcıoğlu’nun resminin bulunduğu pizza hediye edildi.
Açılış kurdelasının kesilmesinin ardından gençlerin merakla beklediği Kolpa unutulmaz bir konser verdi .
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri