Destici: Yeni Cumhurbaşkanı Birlik Ve Beraberliğin Öncülüğünü Yapmalı

Büyük Birlik Partisi(BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, resmi olmayan sonuçlara göre Türkiye Cumhuriyeti’nin 12. Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik etti. Seçimlerde çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek veren BBP lideri...

Büyük Birlik Partisi(BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, resmi olmayan sonuçlara göre Türkiye Cumhuriyeti’nin 12. Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik etti. Seçimlerde çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek veren BBP lideri Destici, yeni seçilen cumhurbaşkanı hakkındaki beklentisini şöyle ifade etti: “Yeni seçilen cumhurbaşkanı birlik, beraberlik ve toplumsal uzlaşının öncülüğünü yapmalıdır.” Destici, seçim dönemindeki duruşu nedeniyle de destekledikleri Ekmeleddin İhsanoğlu'na teşekkür etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ilk kez halk tarafından yapılan seçimde, resmi olmayan sonuçlara göre, Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı oldu. Erdoğan’ı sosyal medya aracı Twitter üzerinden tebrik eden ve seçimlerde Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek veren BBP lideri Destici şu mesajı yayınladı: “Resmi olmayan sonuçlara göre 12. cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan'ı tebrik ediyorum. Sonuçların ülkemize, milletimize hayırlar getirmesini diliyorum.Yeni seçilen cumhurbaşkanı birlik, beraberlik ve toplumsal uzlaşının öncülüğünü yapmalıdır.”

Destici ayrıca, 2010 referandum sonuçları ve katılım oranları da dikkate alınarak değerlendirildiğinde BBP’nin seçimin sonucuna ne kadar etki ettiğinin görüleceğini belirtti. Ekmeleddin İhsanoğlu'na verilen desteğin de istişareler sonucu alındığını belirten Destici, "İlkelerimizi, umdelerimizi öne koyarak istişare sonucu bir tavır aldık. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun bu süreçteki duruşu içinde kendisine teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri