Destici: Türkiye İsrail'e Ciddi Nota Vermeli, Bütün Anlaşmaları Durdurmalı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları karşısında Türkiye’nin İsrail’e ciddi bir biçimde nota vermesi gerektiğini belirterek, “İsrail bu saldırıları durdurmaması halinde...

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları karşısında Türkiye’nin İsrail’e ciddi bir biçimde nota vermesi gerektiğini belirterek, “İsrail bu saldırıları durdurmaması halinde Türkiye’nin, İsrail Büyükelçiliği'ni ve konsoloslarını kapatması lazım. Bütün anlaşmalarını, işbirliğini durdurması lazım. Elbet bir gün İsrail’in de sonu gelecek.” dedi.

Destici, Eskişehir’de katıldığı iftar programında İsrail’in Filistin’e saldırılarına sert tepki gösterdi ve uluslararası güçlerin bu konuda harekete geçmesi gerektiğini söyledi. "Bu, İsrail’in ilk yaptığı değil, belki son yaptığı da olmayacak ama bir gün İsrail’in de sonu gelecek.” diyen Destici, “Bu saldırıları şiddetle lanetlerken orada hayatını kaybeden kardeşlerimizi, çocuklara, Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.” diye konuştu.

Başta İslam dünyası olmak üzere bütün dünyayı bu hadiseye duyarlı olmaya ve Gazze’ye sahip çıkmaya çağıran davet eden Destici, “Bu saldırılar İslam ülkesi tarafında herhangi bir Hristiyan, Yahudi toplumuna yapılmış olsaydı herhalde bugün batının ve dünyanın tepkisi çok daha farklı olurdu. Ama maalesef iş Müslümanlara gelince maalesef bu batının ve küresel güçlerin umurunda olmuyor.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin bu konuda daha aktif rol oynaması gerektiğini vurgulayan Destici, “Sözlü eyleme geçilmesi lazım. Türk hükümeti İsrail’e ciddi şekilde nota vermeli. Bu saldırıları durdurmadığı taktirde büyük elçiliğini ve konsoloslarını kapatması lazım. Bütün ticari, siyasi, askeri, kültürel her türlü anlaşmalarını, işbirliğini durdurması gerekir. Bununla birlikte üyesi olduğu bütün uluslararası güçleri bu konuda harekete geçirmeli ülkemiz.” dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri