Destici: Türkiye Bir Takım Kışkırtmaların Esiri Olmamalı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türk F-16’larının Suriye helikopterini düşürmesiyle ilgili olarak, Türkiye’nin asla bir takım kışkırtmaların esiri olmaması gerektiğini kaydetti.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türk F-16’larının Suriye helikopterini düşürmesiyle ilgili olarak, Türkiye’nin asla bir takım kışkırtmaların esiri olmaması gerektiğini kaydetti.

    Yazılı açıklamayla helikopterin düşürülmesi olayın değerlendiren Destici, öncelikle Müslüman bir ülke olan ve daha bundan yaklaşık yüz yıl önce aynı bayrağın altında, aynı ülkenin çocukları olarak yaşadığımızı hatırlatarak, Suriye ile ilişkilerde gelinen durumun ve Suriye de yaşananları büyük bir üzüntü ve endişe ile takip ettiklerini bildirdi. Destici, batılı emperyalist güçlerin 2 yıldan fazla bir süredir Esed’in Müslüman Suriye halkı üzerinde uyguladığı katliamı görmezden geldiğini en son kimyasal silah kullanmasından sonra cılız bir tepki verildiğini ama bugün yine göz yumucu bir tavır sergilediklerini kaydetti. Destici şöyle devam etti: “Suriye politikasının İsrail odaklı belirleyen Amerika Birleşik Devleti'nin şuanda Suriye de taraflardan her hangi birinin galip gelmesini ya da mağlup olmasını arzu etmemektedir. Bu iç savaşın berabere devam etmesinden ziyadesi ile memnun gözükmekteler.
Suriye ne kadar istikrarlaşır ise İsrail için o kadar az tehlike olacaktır. Batı da Suriye de istediği her emeli gerçekleştirecektir. Bu pozisyonda maalesef Türkiye Esed’e karşı önce sırtı sıvazlanan, daha sonra da yalnız bırakılan bir ülke konumundadır. Suriye’nin yaşadığı 2 yıllık bu süreçte en ağır bedeli hem ekonomik, hem siyasi olarak hem de insani olarak Türkiye ödemiştir ve ödemeye devam etmektedir.”

    Destici açıklamasında şunları söyledi: "Batılı güçler Suriye’ye uluslararası bir müdahaleye yanaşmazken Türkiye’yi Suriye ile savaştırmaya çalışmaktadırlar. Aynen Irak ile İran’ı yıllarca savaştırdıkları gibi. Böylece Türkiye gücünü Suriye de harcayacak bu arada özellikle güneydoğu da ve Suriye’nin kuzeyinde PKK’ya yol aldırılacaktır. Türkiye bugüne kadar Suriye politikasında yaptığı yanlışların ön görüşsüzlükleri bir daha tekrarlamalı ve bunlardan ders almalıdır. Batılı emperyalist güçlerin oyununa gelmemeye azami dikkat göstermelidir. Kimseye güvenerek yola çıkmamalıdır. Kendi hesabını kendi yapmalı ve ona göre adım atmalıdır. Elbette kendi güvenliğini tehdit eden, sınırlarını ihlal eden davranışlara karşı gereken cevabı vermelidir. Ama bunu yaparken asla bir takım kışkırtmaların esiri olmamalıdır. Türkiye Suriye ile süresi, boyutu ve sonu belli olmayan bir savaşa asla girmemeli. Öbür taraftan zalim Esed’in zulmüne son vermek ve Suriye’nin birliğini korumak adına uluslar arası bir müdahaleyi çabuklaştırıcı girişimlerde bulunmalıdır." CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri