Destici: Saldırıyı Partimizle İlişkilendirme Alçaklık, Adilik, Şerefsizlik

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, geçtiğimiz günlerde Halkların Demokrasi Partisi (HDP) yöneticisine saldırıyı gerçekleştiren kişinin BBP ile ilişkilendirilmeye çalışılmasını sert bir dil ile yalanladı. Destici,...

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, geçtiğimiz günlerde Halkların Demokrasi Partisi (HDP) yöneticisine saldırıyı gerçekleştiren kişinin BBP ile ilişkilendirilmeye çalışılmasını sert bir dil ile yalanladı. Destici, "Burada da kırık kafaların bu hadiseyi de camiamızla, partimizle ya da partimizin gönül bağı içerisinde olduğu bazı kuruluşlarla ilişkilendirme çabalarını görmekteyiz. Bunu kınıyorum. Bunun alçaklık, adilik ve şerefsizlik olduğunu buradan ifade ediyorum." dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Güvenpark’ta iş kazaları ve ilgili basın açıklaması yaptı. Maden işçilerinin de hazır bulunduğu toplantıda Destici, HDP’ye yapılan saldırının BBP ile ilişkilendirilmesine sert çıktı. Destici, "Şiddet kimden gelirse gelsin ve kime karşı yapılırsa yapılsın buna karşı olduğumuzu net bir şekilde ifade etmek istiyorum. Burada da kırık kafaların bu hadiseyi de camiamızla, partimizle ya da partimizin gönül bağı içerisinde olduğu bazı kuruluşlarla ilişkilendirme çabalarını görmekteyiz. Bunu kınıyorum. Bunun alçaklık, adilik ve şerefsizlik olduğunu buradan ifade ediyorum." diye konuştu.

''Bu adiliği yapanları uyarıyorum'' diye devam eden Destici, "BBP bu ülkenin birliği, beraberliği için yola çıktı. PKK ve onun siyasi uzantıları rüzgar ektiklerinde fırtına biçeceklerini bilseler de şiddete devam etmiş olsalar da biz asla provokasyonlara gelmeyeceğiz. Bu kırık kafalar 12 Eylül öncesi hezeyanlarını burada da sürdürmektedirler." ifadelerini kullandı.

'İŞÇİ KARDEŞLERİMİZ ÖLÜMLE YAŞAM ARASINDA'

50 milyondan fazla insanın açlık ve yoksulluk sınırı altında yaşadığını belirten Destici, sözlerine şöyle devam etti: "İşte böyle bir ortamda maalesef işçi kardeşlerimiz ölümle iş arasında, ölümle yaşam arasında bir tercihe zorlanmaktadırlar. Yani ya çalışılacak ölümü göze alarak çoluğunun çocuğunun rızkını temin edecek ya da işsiz kalacak. Yani açlıkla iş arasında bir tercihe zorlanmaktadırlar. Ürkütücü rakamlarla karşı karşıyayız. Son iki yılda AKP iktidarı yönetiminde hayatını kaybeden işçi sayısı 15 bine yaklaşmıştır. Resmi rakamlar 14 bin 500’ü göstermektedir."

'TÜRKİYE KAÇAKÇILARIN ÜSSÜ KONUMUNDA'

Destici, İstanbul’da batan tekneyle ilgili ise şunları söyledi: "İstanbul’un göbeğinde bir kaçakçı teknesi battı ve onlarca insan hayatını kaybetti. O tekne batmadı, batırıldı. İnsanların hem paralarını alıyorlar hem canlarını alıyorlar. Ama maalesef Türkiye kaçakçıların üssü ve yolu konumunda. Buna müsaade edenler de o tekneyi batıranlar bunun vebalini ve sorumluluğunu taşıyorlar."

'MADENLERDE DENETİM AL TAKKE VER KÜLAH'

Maden kazaları sonucu vaatler verildiğinin altını çizen Destici, şunları söyledi: "İşçi kardeşlerimizden yaşam odaları esirgenirken, Meclis'te iktidar partilerinin oylarıyla reddedilirken, 12 bin yaşam odası maliyetine kendilerine 1 katrilyon 300 trilyona saray yaptırdılar."

Maden ocaklarının yandaşlara peşkeş çekildiğini söyleyen Destici, "Rödovans sistemi diye bir sistem getirilmiş, deniyor ki ‘ne kadar kömür çıkarırsan hepsini şu fiyattan alacağım.’ O zaman ocak işletmecisi liyakatsız. Denetimler ‘al gülüm ver gülüm, al takke ver külah’, fotoğrafları yansıdı basına. Aynı sofradalar, aynı eğlencedeler, böyle denetim mi olur?" dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri