Destici: Mahsur Kalan İşçiler İçin Bütün İmkânlar Seferber Edilmeli

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, kömür ocağında mahsur kalan bütün işçilerin kurtarılması için bütün imkânların seferber edilmesi gerektiğini söyledi. Karaman'ın Ermenek ilçesi Cenne mevkisinde bir kömür ocağının...

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, kömür ocağında mahsur kalan bütün işçilerin kurtarılması için bütün imkânların seferber edilmesi gerektiğini söyledi.

Karaman'ın Ermenek ilçesi Cenne mevkisinde bir kömür ocağının 300 metre derinliğindeki su kaynağının patlaması sonucu çok sayıda işçinin yeraltında mahsur kaldığını üzüntü ile öğrendiğini ifade eden Destici, bölgeye bütün imkânlar seferber edilerek mahsur kalan işçi kardeşlerimiz biran önce kurtarılmasını beklerini ifade etti.

Güneyyurt Belde Başkanı’nın bilgileri ile olayı başından bu yana takip ettiğini kaydeden Destici, olayın işçilerin içeride yemek yedikleri saatte gerçekleştiği bilgisini aldıklarını aktardı.

Maden işçileri ile ilgili yapılan son düzenlemelerden sonra maaşlarının zorunlu olarak artırıldığını vurgulayan Destici, “Maden işçilerimiz yemek ve ulaşım ücretlerini kendileri karşılıyorlar. Bu olay bize bir kez daha göstermiştir ki; gereken tedbirler ve düzenlemeler yine eksik kalmış. Maden işçilerimiz ile ilgili can güvenliklerini üst düzeyde garanti altına alacak, ölümleri sıfıra yakın seviyelere düşürecek tedbirlerin biran önce alınması gerekir. Bu son olaydan da ders çıkarılmalı” dedi.

Destici, son olarak bölgeye Konya, Karaman il başkanlarının da içinde olduğu bir heyetin olay yerine gittiğini belirtti.

Geçtiğimiz günlerde göçüğün meydana geldiği maden ocağında çalışan işçiler Genel Başkan Mustafa Destici’yi makamında ziyaret ederek sıkıntılarını ve sorunlarını anlatmışlardı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri