Destici: Kimse Yok Mu Derneği Çığır Açmış Durumda

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Kimse Yok Mu Derneği'nin bir yardım kuruluşu olduğu kamuoyu tarafından biliniyor. Buraya yönelik yapılacak bir şeyin kasti bir hareket olacağı çok açık ve nettir. Dolayısıyla da...

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Kimse Yok Mu Derneği'nin bir yardım kuruluşu olduğu kamuoyu tarafından biliniyor. Buraya yönelik yapılacak bir şeyin kasti bir hareket olacağı çok açık ve nettir. Dolayısıyla da bunun doğru olmadığını düşünüyoruz. Kimse aklından bile geçirmemeli. Kimse Yok Mu Derneği çığır açmış durumda." dedi.

Partisinin genel merkez binasında gündeme ilişkin basın toplantısı düzenleyen Mustafa Destici, Kimse Yok Mu Derneği'ne yönelik yapılan baskı olup olmamasına ilişkin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın açıklamalarına işaret etti. Destici, "Bu açıklamaları baz alarak böyle bir olmamış gibi kabul ediyorum. Kimse Yok Mu Derneğiyle ilgili İç İşleri Bakanlığı müfettişlerinin yaptığı incelemelerde hiçbir gayri hukukilik görülmediği ve her şeyin düzenli bir şekilde hukuka uygun olarak yapıldığı ve kamu yararına hizmetine devam etmesi gerektiği şeklinde bir karar verildiği basına yansıdı. Böyle bir girişimde bulunuyorsa bu kabul edilemezdir. Böyle bir şey yapılıyorsa siyasi bir karar olduğu, siyasi bir uygulama olduğu ve neticede Kimse Yok Mu derneğinin bir yardım kuruluşu olduğu kamuoyu tarafından biliniyor. Buraya yönelik kasti bir hareket olacağı çok açık ve nettir. Dolayısıyla da bunun doğru olmadığını düşünüyoruz. Kimse aklından bile geçirmemeli. Kimse Yok Mu Derneği çığır açmış durumda. En fazla kişiye ulaşabilen, devlete ulaşabilen, dünyanın neresinde olursa olsun, ne tür bir yardıma ihtiyaç varsa, burs, kurban, giysi, ev inşasında, hastaneler, okullar yapılmasına kadar kompleks bir yardım kuruluşu. Buranın bırakın üzerine gidilmesine, tam tersine desteklenmesi lazım. Nihayetinde bu yardım kuruluşları Türkiye’nin adına gidiyor." diye konuştu.

"ZAMLAR AÇIK KAPATMAK İÇİN YAPILDI"

Destici, doğal gaz ve elektriğe yönelik zamların döviz kurlarındaki artışla ilgili olmadığını söyleyerek, "Bu izah edilir bir durum değil. Çünkü son 3 yılda elektriğe yaklaşık yüzde 40, doğal gaza da yüzde 60’a yakın zam gelmiş. Baktığınız zaman döviz kurlarında böyle bir artış yok. Ne yüzde 60 ne de yüzde 40’lık bir artış yok döviz kurlarında. Dolayısıyla da bunun döviz kurlarıyla açıklanabilecek bir tarafı yok. Siz bunu millete söyleyebilirsiniz ama biraz ekonomiden anlayanlar bunun açık kapatmak için konmuş zamlar olduğunu çok net şekilde ifade edebilirler. Avrupa Birliği’ndeki fiyatlar gündeme getiriliyor, kıyaslamak doğru değil. Çünkü biz hemen doğal gaz havzasının komşusuyuz." şeklinde konuştu.

Elektrik fiyatlarındaki artışta bir sebebin de kaçak elektrik olduğunu söyleyen Destici, "Maalesef kaçak elektrik oranı bazı illerimizde yüzde 70’leri buluyor. Kaçak elektriğin bedelini niye normal zamanda faturasını ödeyen insanlara fatura edilir, bunu gerçekten anlamak mümkün değil. Bu zamların önümüzdeki günlerde de devam edeceği ve iğneden ipliğe deyimiyle her ürüne zam geleceği gibi bir durumla karşı karşıyayız. İktidar sahipleri iyi tablolar çizse de ekonomide Türkiye’nin hiç de iyi durumda olmadığı kırılganlıktan neredeyse kırılmaya başladığını görmekteyiz. Bu zamların kabul edilir yanı yok. Zamları mahkemeye taşıyacağız." dedi.

"YABANCI ASKER TÜRKİYE’DE KONUŞLANMAMALI"

Destici IŞİD ile ilgili gelecek tezkereye ilişkin şunları söyledi: "PKK'ya şemsiye olan çekiç gücü hiç unutmamamız lazım. Buna benzer bir durum Suriye’nin kuzeyi için de yapılıyor. Hükümet askeri hareket için tezkere istiyor. TSK’nın tezkeresi için destekliyoruz. Ama yabancı askerlerin Türkiye’de konuşlanmasına asla müsaade edilmemeli. Buna net bir şekilde karşıyız. Amerikan güçlerin kontrolündeki güçler Güneydoğu Anadolu’ya gelecek. Burada zaten bir istikrarsızlık var. Mülteciler, PKK, PYD var. Dolayısıyla da buraya konuşlanacak. Buradaki bölücü örgütlere çekiç güç olacak. Irak’ın Kuzeyinde nasıl özerk bölge oluşturulmuşsa eğer Türkiye buna müsaade ederse Suriye’ni kuzeyinde de aynen buna benzer bir tabloyla karşı karşıya kalırız. Niyetlerinin bu olduğu çok açık şekilde gözüküyor. Tezkerenin içerisinde net bir şekilde PKK ve PYD unsurlarına karşı da harekat yapılacağı ifade edilmelidir. PKK ve PYD’nin net bir şekilde hedef olduğunu Türk halkı bilmek istiyor. Yani bu harekat IŞİD’le birlikte PKK’ya karşı da yapılmalıdır, bölge bütün terörist gruplardan temizlenmelidir."

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri