Destici: Kadir İnanır bu işlerden anlamaz

Çözüm sürecinde en çok merak edilen başlıklardan olan 'Akil İnsanlar'a BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’den tepki geldi.

Türkiye'nin ana gündemi olan çözüm sürecine ilişkin tartışmalar devem ederken konuyla ilgili bir açıklama da BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'den geldi. Habertürk ekranlarında sürece ilişkin konuşan Destici, partisinin sürece yönelik bakış açısını anlattı.

'ŞEHİT OLUNMASI GEREKİYORSA OLUNUR '
Parti olarak sürecin yanında olmadıklarını belirten Destici, 'Biz bir kere sürecin içinde ne olduğunu bilmiyoruz. Kardeşim ortaya koyun bakalım; bu sürecin içerisinde ne var? Biz bunu görmek istiyoruz. Biz terörün bitmesini herkesten çok isteyen bir partiyiz' dedi. 'Bu toprakları emlak borsasından satın almadık' diyerek devam eden Destici, 'Kan dökülmesi, şehit olunması gerekiyorsa olunur. Ama boş yere kimse ölmesin. Bizim söylemek istediğimiz şey bu' şeklinde konuştu.

'Kadir İnanır BU İŞLERDEN ANLAMAZ'
Öcalan'ın muhatap alınmasına da karşı olduklarını anlatan Destici, çözüm sürecinde en çok merak edilen başlık olan 'Akil İnsanlar'ı da sert ifadelerle eleştirdi. Akil insanlar komisyonu için kulislerde adı geçen isimlerden olan Rifat Hisarcıklıoğlu dışında diğer isimlerden rahatsız olduğunu ifade eden Destici, 'Bir kere Kadir İnanır bu işlerden anlamaz. Herkesin işini yapması gerekir. Kadir Bey'in bu konuda hassasiyetinin olduğunu hiç duymadım' dedi. Hisarcıklıoğlu, dışında isimi geçenlerin aynı zihniyet içinde olduklarını da savunan Destici, 'O listede tüm Türkiye 'den isimlerin olması gerekir' diye ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri