Destici, Bayram Namazı Sonrası Yazıcıoğlu’nun Kabrinde Dua Etti

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, bayram namazını Taceddin Dergahı’nda kıldı. Namaz sonrası BBP’nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun kabrini ziyaret eden Destici ve partililer, mezarı başında dua okudu. Destici,...

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, bayram namazını Taceddin Dergahı’nda kıldı. Namaz sonrası BBP’nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun kabrini ziyaret eden Destici ve partililer, mezarı başında dua okudu. Destici, son günlerde Müslümanların yaşadığı topraklarda var olan savaşların bayram vesilesiyle son bulmasını istedi.

BBP Lideri Destici, Kurban Bayramı’nı Ankara’da karşıladı. İlk olarak Bayram Namazı için Hamamönü’nde bulunan Taceddin Dergahı’na gelen Genel Başkan Destici, namaz sonrasında BBP merhum Lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun mezarına geldi. Mezara gül ve karanfiller bırakan Destici, partililerle birlikte dua etti. Daha sonra partililerle bayramlaşan Destici, çocukların da bayram sevincini paylaştı. Son zamanlarda özellikle Doğu Türkistan’da Çin zulmü altında, Balkanlarda, Kafkaslarda, Orta Asya ve Uzan Doğu da, hemen yakın coğrafyalarda milyonlarca Müslüman’ın açlık ve yoksullukla mücadele ettiğini ve baskı ve zulüm altında savaşı yaşadıklarına dikkat çeken Destici, "Maalesef şu bayram gününde bile bayram dinlemeden birbirlerini öldürmeye devam ediyorlar. Bu nasıl bir anlayıştır. Bunu anlamak çok güç. Özellikle yakın coğrafyamızda, Irak ve Suriye’de bütün Müslüman kardeşlerimiz Allah’ın emriyle birbirine bağlanmış bu insanlar maalesef birbirlerini öldürüyorlar. Bunun için acımız büyük. Rabbim İnşallah bu bayramı onların kurtuluşuna vesile kılsın. Müslümanlar arasındaki kavganın sona ermesine vesile kılsın. Tüm insanlığın barışına vesile kılsın. Türk – İslam coğrafyasındaki insanların birliğine ve kardeşliğine vesile kılsın." ifadelerini kullandı.

Türk insanının bayram vesilesiyle oluşturduğu yardım kampanyalarına da değinen Destici şöyle devam etti: "Şuanda yeryüzünün her tarafına yayılmış olan binlerce insanımız Türkiye’den, Avrupa’nın çeşitli merkezlerinden toplamış oldukları yardımları, dünyanın pek çok yerindeki islam coğrafyalarındaki fakir insanlarımıza ulaştırıyorlar. İnsanlarımız burada kurbanlarını kesmiyorlar. Sırf oradaki ihtiyaç sahibi Müslüman kardeşi istifade etsin diye oraya gönderiyorlar. Bu türlü dayanışmayı en üst dereceye çıkaran kardeşlerimiz de var. Onların da unutulmaması gerekir. Bütün İslam dünyası adına şükranlarımızı sunuyorum. Biz istiyoruz ki bu coğrafyada hep iyi davranışlar olsun. Kan ve gözyaşı olmasın istiyoruz."

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri