Destici: Barzani’ye Gösterilen Şefkat Türkmenlerden Esirgeniyor

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “AKP iktidarı, Barzani’ye gösterdiği şefkati, Türkmen kardeşlerimizden esirgiyor.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “AKP iktidarı, Barzani’ye gösterdiği şefkati, Türkmen kardeşlerimizden esirgiyor.” dedi.

Destici yaptığı yazılı değerlendirmede, Irak’ta Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı Tusurmatu, Telafer, Musul'da yapılan saldırılarda 17 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatarak, saldırıları lanetledi. “Nedense AKP iktidarı ve hükümeti Barzani’ye ve PYD yaralılarına gösterdiği şefkati Türkmen kardeşlerimizden esirgemektedir.” diyen Destici, “Biz de bunu anlamakta zorlanmaktayız. Hükümet bir an önce Irak merkez hükümeti ile görüşerek, bu saldırıların sonlandırılmasını sağlamalı. Diğer yandan Irak’taki Türkmen kardeşlerimizle de görüşerek, onların problemlerini çözmelidir.” açıklamasını yaptı.

“BAŞBAKAN, İKİ DE BİR PUTİN’İN AYAĞINA GİDİYOR”

Mustafa Destici, dış politikada pembe tablolar çizilmeye devam edilse de, hükümetin dış politikada yere çakıldığını savundu. Başbakan'ın son Rusya gezisine bakıldığında ele avuca gelecek bir sonuç alınamadığını ifade eden Destici, şunları dile getirdi: “50 yıl önce nasıl Avrupa Birliği kapılarında bizi AB’ye alın diye başbakan ve hükümetler görmüşsek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da iki de bir Putin’in ayağına gitmekte ve 'bizi Şanghay beşlisine alın' diye adeta yalvarmaktadır. Bu Türkiye’nin itibarını zedelemektedir. Şanghay Beşlisi'ne dâhil olan ülkelerin hiç birisi yalvarmayla bu beşliye dâhil olmamışlardır. Kamuoyuna yansımamıştır, ama Başbakan aynı yalvarmayı Asya Birliği'ne de yapmaktadır. 'Türkiye dünyada çok büyük itibar kazandı, Türkiye ekonomisi çok fazla büyüdü ve nerdeyse süper güç olduk' diyenlerin; Şanghay kapılarında, Asya Birliği kapılarında, Avrupa Birliği kapılarındaki hallerinin nasıl bir aldatmaca olduğunun toplumumuzun artık farkına varılması gerektiğini düşünüyorum.” CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri