Destici: Ak Parti Zaten Ben Anayasa Yapmayacağım Demişti

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, parti olarak Meclis'teki anayasa komisyonunu 'anayasa yapmama komisyonu olarak nitelendirdiklerini belirterek, "Çünkü siz dört parti, eşit üye, oy birliği kararı dediğiniz zaman 'zaten ben anayasa.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, parti olarak Meclis'teki anayasa komisyonunu 'anayasa yapmama komisyonu olarak nitelendirdiklerini belirterek, "Çünkü siz dört parti, eşit üye, oy birliği kararı dediğiniz zaman 'zaten ben anayasa yapmayacağım' diyorsunuz." dedi.

Sivas'a giderken partisinin Yozgat il teşkilatını ziyaret eden, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, burada gazetecilere gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Ülkede iki yıldır milletin yeni anayasa diye oyalandığını vurgulayan Destici, "Eylül darbecileri, beşli konsey çete geldi ihtilali yaptı, iki yıl içerisinde anayasayı yaptı ve üçüncü yılda sivillere iktidarı terk etti, gitti. 30 yıldan fazla oldu ülkeyi siviller yönetiyor. Onların iki yılda yaptığını maalesef sivil iktidarlar yapamadı." dedi.

"MECLİSTE OLUŞTURULAN KOMİSYON ANAYASA YAPMAMA KOMİSYONU"
Büyük Birlik Partisi olarak her defasında Meclis'te oluşturulan komisyonunun anayasa yapma komisyonu değil "anayasa yapmama komisyonu" olduğunu ifade ettiklerini kaydeden Destici, "İki yıldır milleti yeni anayasa ile oyaladılar. Daha ilk kurulduğunda biz Büyük Birlik Partisi olarak dedik ki 'Meclis'te oluşturulan komisyon anayasa yapma değil anayasa yapmama komisyonudur'. Çünkü siz dört parti, eşit üye oy birliği kararı dediğiniz zaman 'Zaten ben anayasa yapmayacağım' diyorsunuz. Dün Anayasa Mahkemesi Başkanımızı hep birlikte dinledik, çok doğru söyledi. Ben daha önce de ifade etmiştim. 12 Eylül darbecileri, beşli konsey çete geldi ihtilali yaptı, iki yıl içerisinde anayasayı yaptı ve üçüncü yılda sivillere iktidarı terk etti gitti. İki yıl içerisinde bunu bitirdi. 30 yıldan fazla oldu ülkeyi siviller yönetiyor. Onların iki yılda yaptığını maalesef sivil iktidarlar yapamadı." dedi.

"YENİ ANAYASAYI 11 YILDIR BU İKTİDARDA YAPAMADI"

11 yıllık AK Parti iktidarının ‘yeni anayasa yapmak için zemin müsait değil’ ifadelerini eleştiren Destici, "Şuanda iktidar mensuplarının sözlerini dinliyoruz ne diyorlar 'Anayasa yapmak için zemin müsait değil'. 11 yıldır bu iktidar da yapamadı. Söylenecek söz bulamıyorum. Bu millet size tek başına anayasa yapma çoğunluğunu verdi. Bu millet size referandumla anayasa yapma çoğunluğu verdi. 3 dönemdir tek başına iktidarsınız ve diyorsunuz ki zemin anayasa yapmak için müsait değil. İki yıldır üzerinde uzlaştıkları 60 maddeyi bile Meclis'ten geçiremediler. 60 madde bile aynen darbecisinin, laikin, anti laikin, Alevi'nin, Sünni'nin, Türkmen’in, Kürt’ün, Laz’ın Yozgatlısının, Çerkezin, Eskişehirli'nin, Sivaslı'nın hepsinin üzerinde uzlaşacağı maddeleri, yani eften püften dediğimiz suya sabuna dokunmayan maddeleri bile birlikte Meclis'ten geçiremediler." diye konuştu.
"YAZICIOĞLU’NUN HELİKOPTER KAZASI SORUŞTURMASI TİTİZLİKLE YÜRÜTÜLÜYOR"

BBP’nin merhum genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopter kazası ile ilgili yürütülen soruşturmanın Türkiye’de bu güne kadar eşi benzeri görülmeyen bir takip ve titizlikle yürütüldüğünü söyleyen Destici, "Türkiye’de bu güne kadar benzerleri ile kıyasladığımızda, ister faili meçhul deyin, ister suikast deyin, ister sabotaj deyin, en iyi takip edilmiş ve şuanda en iyi konumda olan dosyadır. Yani cumhuriyet tarihinde belki de benzeri olmayan bir şekilde takibi yapılmıştır ve bu seviyeye getirilmiştir. Rahmetli Özal ile ilgili dosyada ancak 20 yıl zaman aşımı geldi diye hemen bir tanığın ifadesi ile dava açıldı. Geniş bir soruşturma yapılamadı. Neden? Çünkü zaman aşımı ile karşı karşıyaydı. Eşref Bitlis davasında, Adnan Kahveci davasında bütün buna benzer davalara baktığınız zaman hep süreçle ilgili problemler yaşandı. Ama bizim davamızda olay ilk gününde bu güne geldiğiniz zaman bütün aşamalar hukuk içerisinde eksiksiz olarak yerine getirildi. Şuanda ana dosya hukuki olarak Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nda. Şuanda kamuoyunda ne konuşuluyorsa, ne biliniyorsa hepsi dosyanın içinde var." şeklinde konuştu.
"ÇÖZÜM SÜRECİ DEĞİL, MÜZAKERE SÜRECİ"
Hükümetin çözüm sürecine ilişkin çalışmalarını da değerlendiren Destici, çözüm sürecinin müzakere süreci olduğunu ifade etti. Destici, şöyle dedi: "Maalesef hükümet son dönemde bir çözüm süreci dediği bir sürece girdi. Biz başından beri bunun çözüm süreci olmadığını, bir müzakere ve pazarlık süreci olduğunu iddia ettik."
Türkiye’nin pek çok yerinde bölge istişare toplantıları düzenlediklerini söyleyen Destici,
"Türkiye’nin her tarafını gezerek bütün bölgeleri ile bölge toplantıları yaptık. Vatandaşlarımız dinledik ve bu sürecin Türkiye’yi PKK belasından kurtarmayacağını, gelecekte daha büyük başını belaya sokacağını, PKK’yı önce meşrulaştıracağını, siyasallaştıracağını. Bölgede İsrail’in yalnızlığına son verecek, Batı’ya karşı şartsız bir partnerlik yapacak, kukla bir büyük Kürdistan hayalinin kurulacağın iddia etmiştik şimdi adım adım oraya doğru gidiliyor."ifadelerini kullandı.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri