Destici: Aday gösterebiliriz

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili, "Elbette biz de kendi içimizde istişarelerimizi yapıyoruz. Kendimiz bir aday çıkarma yoluna da gidebiliriz" dedi.

Destici, Konya'da bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin gittikçe büyüyen ahlak ve güvenlik problemi yaşadığını savundu. Resmi rakamlara göre, haber alınamayan 3 bin 71 çocuğun akıbetinin ne olduğunun bilinmediğini söyleyen Destici, "Güvenlik problemi denildiğinde sadece terör anlaşılmamalıdır. Sokaklarımızın ve mahallelerimizin maalesef güvenliği yeterince sağlanamıyor" diye konuştu.

Destici, çocuk cinayetleri ile ilgili parti olarak idam cezasının uygulanması için imza kampanyası başlattıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"BBP olarak bu konuda çok net adımların ve caydırıcı cezaların getirilmesini istedik. Bununla ilgili imza kampanyaları düzenledik. Küçük yaşta çocuklarımızı kaçırıp tecavüz ettikten sonra öldürenler için 'idam cezası verilsin mi' diye sorduk. Halkımız, 'idam cezası uygulansın' dedi. Halk bunu istiyor. Siyasetçilere bakıyorum, lafı evirip çeviriyor. Senin gönlün de istiyorsa bunu, karşılığı idamsa elinde yetki var. Eğer samimiyseniz, gerçekten bu çocukların acısını yüreğinizde hissediyorsanız, derhal idam cezasını geri getirirsiniz."

- Cumhurbaşkanlığı seçimi

Türkiye'nin en önemli gündem maddelerinden birinin cumhurbaşkanlığı seçimi olduğuna dikkati çeken Destici, şöyle konuştu:

"BBP olarak cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini bütün siyasi partilerden önce teklif etmiş partiyiz. Bugün de cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesinin en doğru yöntem olduğunu düşünüyoruz. Diğer yandan sadece Meclis'te grubu bulunan partilerin aday gösterme hakkına sahip olmasını doğru bulmuyorum. 20 milletvekilinin imzasıyla aday gösteriliyor. Halbuki Meclis dışında milyonlarca oy var. TBMM dışında kalmış ilk 3 partiye de bu hak verilebilirdi. Büyük sivil toplum örgütleri var, sendikalar ve odalar var. Bunların da aday göstermesine imkan verilebilirdi. Böylelikle daha demokratik seçim olurdu diye düşünüyorum. BBP olarak bu süreçte yapıcı olacağız."

- "Cumhurbaşkanı adayı gösterebiliriz"

Destici, cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinin barış ve huzur içinde geçmesi için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Elbette biz de kendi içimizde istişarelerimizi yapıyoruz. Kendimiz bir aday çıkarma yoluna da gidebiliriz. Meclis'te bağımsız milletvekilleri var. Onların oylarını alarak, diğer siyasi partilerden de katkı sağlayarak, 20 imzayı bulabilirsek, eğer uzlaşma sağlanmazsa kendi adayımızı çıkarma yolunu tercih edebiliriz. Böyle bir düşüncemiz var. Diğer siyasi partilerin ziyaretleri bizim açımızdan kabul görür. Bölücüler hariç herkesle otururuz, görüşürüz. Ortak noktayı yakalamaya gayret gösteririz."

- "Adaylara bakacağız"

Bir gazetecinin, AK Parti'nin göstereceği cumhurbaşkanı adayına ilişkin görüşünü sorması üzerine Destici, "Adaylara bakacağız. Önceliklerimiz var. Bunlardan biri; sivil olması, demokrasiyi sindirmiş olması ama daha önemlisi milliyetçi ve maneviyatçı bir yapıya sahip olması. Şu anda isimler üzerinden gitmenin çok doğru olmadığını düşünüyorum" cevabını verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri