Destici: 28 Şubat’ta Olduğu Gibi İnsanlar 2010 Yılına Kadar Fişlenmiş

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 2004 yılındaki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) kararlarının 28 Şubat döneminden bir farkı olmadığını ifade etti.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 2004 yılındaki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) kararlarının 28 Şubat döneminden bir farkı olmadığını ifade etti. Destici, "İnsanlar, özellikle bir cemaate mensup insanlar, 28 Şubat’ta olduğu gibi 2010 yılına kadar fişlenmiş. Bu dönemde milliyetçi insanlar, BBP’li insanlar da fişlendi biliyoruz. 2008 yılında MGK kararlarının altında kimlerin imzası var bunu bilmek istiyoruz.” dedi.

Mustafa Destici, Kayseri programında, MGK’nın 2004 yılındaki kararları ile ilgili açıklama yaptı. Gazetede yayınlanan kararların gündem oluşturduğunu anlatan Mustafa Destici, şu açıklamalarda bulundu: “MGK kararı ile ilgili olarak hükümetten gelen ilk açıklama şu idi. Eylem planı kararı var ama uygulanmadığını ve uygulanmayacağını söylediler. Bunu Yalçın Akdoğan söyledi. Başbakan'ın en etkili baş danışmanı kişi bu. Bugün yine aynı gazete, 2010 yılına kadar fişlemenin devam ettiğini görüyoruz. 28 Şubat’ta başörtülü, imam hatip lisesine gidenler, babası sakallı olanlar, camiye gidenler, oruç tutanlar nasıl fişlenmişse, 2004’den 2010’a kadar bir cemaatin içinde bulunan öğretmeni ve öğrencisi aynı şekilde fişlendi. O zaman demokrasi açısından, milli irade açısından bana yapıldığı zaman haksız, sana yapıldığında haklı olmaz. Demokrasi herkes için olmalı. Milli iradeye herkes saygılı olmalı. 28 Şubat’taki uygulama ile bugün uygulamanın demokrasi açısından bir farkı var mı? Yok.”

TÜRK MİLLİYETÇİLERİ İÇİN DE YAPILDIĞI ORTAYA ÇIKACAK

“MGK karaları açıklansın, Türk milliyetçileri için de yapıldığı ortaya çıkacak.” diyen Genel Başkan Destici, milliyetçilerin PKK’dan daha zararlı olduğu gibi bir düşünce olduğunu anlatarak şunları söyledi: “PKK terör örgütü 30 senedir milletin başına bela oldu. Sebebi şu. PKK’ya göz yumuldu. Milletin menfaatine çalışanlar baskı altına alındı. Türk milletini yönetenler, tam bağımsız ülkeyi yönetselerdi, parti ve kendi geleceklerini ortaya koymasalardı, PKK 30 kez biterdi. Kendi menfaatleri, parti menfaatleri ortaya konuldu. Ben, partim ne olur diye düşünüldü. PKK’ya karşı biz şunu yapsak, Amerika, İsrail, Avrupa ülkeleri bize ne yapar denildi. Hesap yapmayan, yarınını düşünmeyen bir parti, ülke için, ülke iktidarı için şu an lazım. Bu da BBP’dir.”

2008'DE BİZİM HAREKETİMİZLE İLGİLİ NE YAPILDI?

Mustafa Destici, iki sorusuna hükümetten cevap beklediğini belirterek, “Daha öncede sordum ve şimdi de soruyorum. 2008 yılında bizim hareketimizle ilgili ne yapıldı? O zaman manşetlerde yayınlandı. Rahmetli Muhsin başkanımızın hayatta olduğu dönemde, böyle bir eylem planı yapıldı mı? Kimlerin imzası vardı? Bunu bilmek bizlerin hakkıdır. Bunun cevabını istiyorum.” diye konuştu.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri