‘Destek yoksa zor’

Lige dramatik bir şekilde veda eden Üniversitede kilit sözcük destek. Basketbol Şube Sorumlusu Kamanlı şehrin maddi manevi desteği olmadan ikinci ligde var olmalarının zor olduğunu söyledi


BEKO Basketbol Ligi’ne ikili averajla veda eden temsilcimiz Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi’nde revizyon kapıda. Selçuk Üniversitesi Rektörü Süleyman Okudan ile henüz takımın geleceği hakkında bir görüşme yapmayan Üniversitespor yönetimi, akademik yılın sona ermesini bekliyor.
Ligde bitime iki hafta kala Cengiz Karadağ’dan gönderilmesiyle takımın başına geçen yardımcı antrenör Gökhan Güney ve sözleşmesi biten oyuncularla devam edilip edilmeyeceği de belirsizliğini koruyor. Lige şok bir şekilde veda eden sarı-mavililerde ekonomik krizin sürdüğü belirtilirken, para krizi aşılamazsa, şehir basketbol takımına destek vermezse, kulübün ikinci ligde devam etmeyip kapanması bile gündemde.
Geçen hafta “gönlüm Üniversitespor’un ikinci ligde de olsa mücadele etmesinden yana” diyen Basketbol Şube Sorumlusu Mehmet Kamanlı da takımdaki durumun belirsizliğini koruduğunu, her şeyin önümüzdeki ay, eğitim döneminin sona ermesinden sonra belli olacağını söyledi. Taraftarın Üniversitespor’un devam etmesini istediklerini, bunu da göz önünde bulundurarak hareket edeceklerini vurgulayan Kamanlı, şunları söyledi:
“Devam edip etmeyeceğimizi şu anda biz de bilmiyoruz. Devam etmek istiyoruz ancak bu işte destek de önemli. Üniversite öğrencilerinin muazzam desteğiyle güzel maçlar oynadık ancak ekonomik olarak sıkıntıyı da hiçbir zaman atlatamadık. Ligin tek üniversite takımı olarak şehrin desteğini arkamızda hissedemedik. Devam edip etmeme konusunda en çok bizi düşündüren konu şehrin bundan sonra bize destek olup olmayacağı. Eğer maddi manevi destek gelecekse biz bu yola seve seve devam ederiz. Aksi takdirde tünelin ucunda ışık gözükmüyor ama yine de umudumuz var. İlerleyen günlerde her şey netleşecek”

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri