Dersim Özrünü Olumlu Bulan Tuncelililer Kılıçdaroğlu’ndan Da Özür Bekliyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun Dersim olayları nedeniyle özür dilemesine Tuncelililer olumlu buldu. Vatandaşlar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da Dersim olayları ile ilgili özür...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun Dersim olayları nedeniyle özür dilemesine Tuncelililer olumlu buldu. Vatandaşlar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da Dersim olayları ile ilgili özür dilemesini istedi.

Sezgin Tanrıkulu’nun özrünü olum ve yerinde bulduğunu söyleyen CHP Tunceli İl Başkanı Hüseyin Zeytin, “Tanrıkulu’nun özrü doğrudur. Bence biraz geç kalmış olsa da bugüne kadar yapmamız gereken bir şeydi. CHP camiası, 1923’te Cumhuriyetin kuruluşuyla onur, gurur duyan bir partidir. Ama süreç içerisinde zaman zaman bazı aksaklıklar; bazı yanlışlıklar olmuştur. Bu bizim geçmişimizse bununla yüzleşiriz. Ama bugün devletin devamlılığını sağlayan kişiler Willy Brandt’ın onurlu ve şerefli davranışını sergileyememişlerdir” diye konuştu.

Özür meselesinin basitleştirildiğini ve inandırıcılığını yitirdiğini ifade eden Alevi Dedesi Kadir Bulut, “Açıkça ben Dersimli bir birey olarak bu özürlerin hiçbirini samimi bulmuyorum. TBMM eğer bu toplumun iradesini temsil ediyorsa, Meclis kürsüsünden bütün parti genel başkanları; hepsi Dersim’le resmi anlamda yüzleşsinler, özür dilesinler. O zaman özürlerinin samimiyetini test etmiş oluruz” dedi.

“BAŞBAKAN DİZ ÇÖKÜP ÖZÜR DİLESİN”

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kısa zaman içinde Tunceli’yi ziyaret edeceğini dile getiren CHP İl Başkanı Zeytin, “Başbakanın Dersim ziyaretinden şöyle bir sonuç çıkarabiliriz. Dersim’e geliyorsa katliam alanlarından birinde ya da Dersim içerisinde yapılmış Seyit Rıza heykeli var. Başbakan da Willy Brandt gibi diz çöküp Dersimlilerden özür dilesin” şeklinde konuştu.

Sezgin Tanrıkulu’nun Dersim konusunda özür açıklamasını olumlu bulduğunu ifade eden Şükrü Cömert, Kılıçdaroğlu’nun Dersim için özür dilemesi gerektiğini ifade etti.Cömert, “Sayın Sezgin Tanrıkulu genel başkan yardımcısı olarak özür diliyorsa Kemal Bey de özveri göstersin. Bununla CHP’ye leke gelmez. Onure eder. Alevini toplumunu da kendisini de onure eder. Alevi olduğunu da rahatlıkla söylesin. Çünkü Kemal Kılıçdaroğlu Dersimli onun da özür dilemesi gerekir diye düşünüyorum” dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri