Dersim konusunda dikkatli olunmalı

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Konyada çarpıcı açıklamalarda bulundu

Demokrat Parti (DP)  Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Konya’da çarpıcı açıklamalarda bulundu. Konya Gazeteciler Cemiyeti’nde DP İl Teşkilatıyla birlikte basın toplantısı düzenleyen DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Dersim olaylarından bedelli askerliğe kadar birçok konuda görüşlerini açıkladı. Dersim söylemleriyle Alevilerin CHP’den değil devletten koparılmaya çalışıldığını aktaran Zeybek, şunları kaydetti: “Aleviler bu şekilde CHP’ye değil devlete küstürülüyor. Atatürk, Celal Bayar, İsmet İnönü, Mareşal Fevzi Çakmak dersim olaylarında hedef tahtasına konuluyor. Böyle olunca Alevilerin cumhuriyetle bağlantısı koparılmaya çalışılıyor. Bu durum ciddi bir tehlikedir. Bu oyuna Alevilerin gelmemesi gerekiyor” dedi. 

Bedelli askerliğin ise kabul edilemez bur durum olduğunu ifade eden Zeybek, her şeyi satan AKP’nin şimdi de vatan hizmetini sattığını söyledi. Zeybek, “Halk arasında bir söz vardır; ‘Zengin bedel öder, yoksul askere gider’ diye. İşte yine yoksullar askere gidecek zenginler bedel ödeyecek. Acı bir tablo bu. Satacak hiçbir şey bırakmayan hükümet şimdi de vatan borcunu satmaya çalışıyor. Satılacak sadece askerlik görevi kalmıştı şimdi o da satılıyor. Hükümet diyor ki, ‘Efendim biz buradan alacağımız gelirle şehit ailelerine yardım edeceğiz’ bu söz doğru değildir. Nasıl ki deprem vergileri göz boyayacak yatırımlar oldu şimdi de bu para AKP’nin ekonomik açığını kapatacak. Diğer yandan ilk başlarda bedelli askerliğe karşı çıkan ve bedelliyi ‘Referanduma götürürüm’ diyen Başbakan, şimdi söylediğinin tersi olarak bedelli askerliği getiriyor. Söylediğinin tam tersini yapan bir başbakanımız var” dedi.

Dış siyasette de hükümeti yerden yere vuran Zeybek, Türkiye’nin savaşa sürüklendiğini aktardı. Malatya’ya konulan radar üssüyle Türkiye’nin gerçekleşecek bir savaşın içine şimdiden çekildiğini dile getiren Zeybek, İngiltere’de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e şövalye unvanın da verilmesinin de Türkiye’yi savaşın içine çekmek için bir adımı olduğunu kaydetti.   

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri