"Dershaneler İşinde Olduğu Gibi Öğretmen Alımında Da Bir Hesap Kitap İşi Yok"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, "Dershaneler işine nasıl hesapsız kitapsız girdilerse öğretmen alımında da bir hesap kitap işi yoktur.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, "Dershaneler işine nasıl hesapsız kitapsız girdilerse öğretmen alımında da bir hesap kitap işi yoktur." dedi. Boydak Grubu'na vergi denetmenlerinin gitmesini de eleştiren Öztrak, "Bu iktidarın döneminde kimse yatırım yapmaz. Malının ve canının güveni yoksa niye yatırım yapsın ki." ifadelerini kullandı.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Öztrak, ekonomik gelişmeleri değerlendirdi. Hükümetin ekonomik politikasını eleştiren Öztrak, sıcak para sağnağının devam etmeyeceğinin eskiden beri belli olduğunu ifade etti. Boydak Grubu'na vergi denetmenlerinin gitmesini de eleştiren Öztrak, "Gazeteleri açıyoruz, Boydak Grubu'na vergi denetmenleri gitmiş. Niye gittiler? Boydak Grubu yetkililerinden bir tanesi, Gezi olaylarından sonra Koç Grubu'na vergi denetmenlerinin gitmesinden dolayı 'itina göstermek' lazım demiş. Hemen vergi denetmenleri gitmiş. Bu iktidarın döneminde kimse yatırım yapmaz. Malının ve canının güveni yoksa niye yatırım yapsın ki." diye konuştu. Öztrak, "Borca battık, simitle, çayla karnımızı doyuramayacak hale geldik. Bu iktidar çıkıp başarı hikayeleri açıklıyor." eleştirisinde bulundu.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in dershanelerin kapatılmasıyla alınacak öğretmenler konusundaki açıklamalarıyla ilgili bir soruya Öztrak, "Maliye Bakanı uzun zamandan beri ilk defa çok net konuşmuş. Bu kadar öğretmeni almanın bir maliyeti var." dedi ve yapısal bütçe açığına dikkat çekti.
"Dershaneler işine nasıl hesapsız, kitapsız girdilerse; öğretmen alımında da bir hesap kitap işi yoktur." diyen Öztrak, hesap kitapların çok sıkıntılı olduğunun her yerinden belli olduğunu ifade etti.

Basına yansıyan 2004 yılındaki MGK kararıyla ilgili belge konusunda Öztrak, belgede imzası bulunan askeri cenahın içerde olduğunu, diğerlerinin de dışarda olduğunu kaydetti. Öztrak, "Dik dur millet seninle diyorlar. Nasıl dik durdukları ortada." ifadelerini kullandı.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) kamuda çalışanlarla ilgili adaylık konusunda aldığı kararla ilgili bir soruya Öztrak, birinin kırmızı plakalı arabayla arkasında devletin desteğiyle seçime gireceğini, diğerlerinin ise bundan mahrum kayacağını söyledi. Öztrak, "Bu millet, bu haksızlığa izin vermeyecektir." değerlendirmesinde bulundu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri