Ders kitapları yeniden yazılmalı

Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu, Sağlık-Sen delege ve temsilcilerine verdiği konferansta, okullarda öğretilen cumhuriyet tarihinin yalanlarla dolu olduğunu belirterek, ders kitaplarının yeniden yazılması gerektiğini söyledi

Sağlık-Sen Konya Şubesi tarafından organizasyonu gerçekleştirilen konferans programına katılan Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu, Sağlık-Sen delege ve temsilcilerine Türkiye’de yaşanan son gelişmeler hakkında bilgiler verdi. Osmanlıca’nın okullarda ders olarak okutulmasının son derece olumlu bir adım olduğunu belirten Bahadıroğlu, “Bu gelişmelerin değerini bilmeli ve bu adımları taçlandırmalıyız” dedi. Okullarda verilen tarih bilgilerinin de doğru olmadığını öne süren Bahadıroğlu, “Cumhuriyet tarihini yalanlarla dolu olan kitaplardan öğreniyoruz. Hiçbir inkâr belgenin yerini tutamaz.  Ders kitaplarının yeniden yazılması gerekir. Bunun için çaba sarf ediyoruz, bir yerden başladık inşallah devamı da gelecektir ” dedi.

TARİH SAVAŞLAR ÜZERİNE KURULU DEĞİLDİR

Okullarda okutulan tarihin hep savaşlar üzerine yazılı olmasını da eleştiren Bahadıroğlu, “Okuduğumuz tarih hep savaş üzerine. Oysaki savaşlar eser bırakmaz tam aksine eserleri yok eder. Osmanlı tarihi de savaşlar üzerine kurulu değildir” diyerek bu anlayışın da değişmesi gerektiğini söyledi. Yunanistan’ın halen ders kitaplarında Türklerden düşman diye bahsettiğinin de altını çizen Bahadıroğlu, “Yunanlılar bütün ders kitaplarında ilkokul birinci sınıftan üniversite son sınıfa kadar Türk düşmanlığı ile yetişiyor ve İstanbul’un yeniden Yunan topraklarına dahil olması gerektiğini öğreniyorlar. Biz ise Yunan düşmanlığını kitaplarımızdan çıkarttık fakat karşılığını Yunanlılardan göremedik” dedi. Cumhuriyet kelimesinin tek başına bir anlam ifade etmediğini, Cumhuriyetin uygulamada nasıl yapıldığını görmenin önemli olduğu da vurgulayan Bahadıroğlu, “Cumhuriyetin içini doldurmak önemlidir. Cumhuriyetin içine sandık koyarsanız ve sandıktan çıkan sonuca saygı duyarsanız demokrasi olur. Osmanlı’da 1910 yılında altmış tane siyasi parti vardı. Bize bunları kimse anlatmıyor, çok partiden tek partiye geçmekle demokrasi olur mu” diye sordu. Sağlık Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Zeynel Abidin Uysal, Sağlık-Sen Yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda sağlık çalışanının takip ettiği konferans Yavuz  Bahadıroğlu’nun kitaplarını imzalaması ve okuyucuları ile sohbet etmesi ile son buldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri