Ders alınmadı

Günler öncesinden Meteoroloji tarafından yoğun kar yağışı ve don uyarısı yapılmasına rağmen kurumların aldığı önlemler yetersiz kaldı. Elektrik kesintileri yüzünden vatandaşlar soğukta kalırken, şehir içi ve şehirler arası ulaşım ise felç oldu
Günler öncesinden yoğun kar yağışı ve don uyarısı yapılmasına rağmen belediyelerin ve diğer kurumların aldığı önlemler yetersiz kaldı. Aşırı kar yağışı ve tipi nedeniyle şehir içi ve şehirler arası ulaşım kilitlendi. Kasım ayında yaşanan kar yağışından ders çıkarmayan belediyeler yine sınıfta kaldı. Elektrik kesintileri yüzünden vatandaşlar soğukta kaldı. Birçok evde elektrik kesintileri yüzünden kombiler arızalandı. Yoğun kar yağışının geleceği günler öncesinden Meteoroloji  tarafından açıklanmıştı. Yaşanan sıkıntılar, ilgili kurumların uyarılara rağmen önlemlerini almadığını gözler önüne serdi. Kar yağışı ile birlikte bazı mahallelere elektrik verilemezken kar ile kaplanan yollara zamanında müdahale edilemediği için pek çok vatandaş mahsur kaldı. Kar yağışı sonrası tramvay seferleri arızalar nedeniyle zaman zaman durdu.
 
DONMA TEHLİKESİ ATLATTILAR      
Kar yağışının en çok etkilediği yerlerden biri olan Bosna Hersek Mahallesi karla birlikte adeta mahrumiyet bölgesi haline geldi. Yağışla birlikte elektriklerin kesildiği bölgede vatandaşlar soğukta kaldı. Gece boyu süren kesintide aileler çocuklarını üşütmemek için battaniyelere sararken elektrikle çalışan cihazlar kullanılamadı. Yazır ve Sancak Mahallelerinin büyük bir kısmına saatlerce elektrik verilemedi. Elektriklerin kesilmediği bazı bölgelerde de akşam saatlerinde gaz kesintisi yaşandı. Kombi ve ocaklarını kullanamayan vatandaşlar mağdur oldu. Enerya, kesintilerin basınç düşüklüğünden kaynaklandığını açıkladı. Bazı vatandaşlar evlerini terk ederek, akrabalarının evlerinde geceledi. Özellikle bebek sahibi aileler elektrik kesintisi nedeniyle büyük bir mağduriyet yaşadı. Sınav haftasında ders çalışmak isteyen öğrenciler kesintiler nedeniyle derslerine çalışamadı. Selçuk Üniversitesi Kampüsü’nde, kar ve tipi nedeniyle hayat felç oldu. Öğrencilerin tatil olduğu kampüste çalışanlar sabah güçlükle ulaştıkları fakültelerden  zor şartlar altında dönmeye çalıştı.
 
SANAYİDE MAHSUR KALDILAR
Etkili olan kar yağışı ile birlikte Konya'yı komşu şehirlere bağlayan karayollarının tamamı kapandı. Ankara yolu ile Aksaray yolları arasında kalan Organize Sanayi'lerinde çalışan vatandaşlar her iki yolunda kar ile kaplanmasıyla sanayide mahsur kaldı. Elektriklerin de kesik olması nedeniyle işlerini bırakan çalışanlar evlerine gitmeye çalışınca 2.Organize girişinden başlayan yoğunluk şehir merkezine kadar uzandı. Öğle vakitlerinde evlerine gitmek için sanayilerden çıkan çalışanlar, evlerine akşam saatlerinde varabildi. Kar yağışından 1 gün geçmesine rağmen pek çok bölgeye ulaşım sağlanamadı. Beyhekim, Yazır, Köyceğiz, Beybes bölgelerine otobüsle ulaşmaya çalışan vatandaşlar, araçların ilerleyemediği gerekçesiyle yarı yolda indirildi. Vatandaşlar kar ve tipide uzun süre yürümek zorunda kaldı.  
HASTANEDE GECELEDİLER
Yağışın hayatı en olumsuz etkilediği yerlerden birisi de Yazır, Beyhekim Hastanesi bölgesiydi. Polis ekipleri kar ve tipi nedeniyle Real'den Beyhekim civarına araç geçişine izin vermezken. Beyhekim Devlet Hastanesi'nde mahsur kalan vatandaşlar telefonlarla yardım istedi. Hastane personelinden verilen bilgiye göre ulaşım sağlanamadığı için bazı vatandaşlar geceyi hastanede geçirmek zorunda kaldı. Yağış nedeniyle yola çıkmayan araçlar da kardan nasibini aldı. Araçlarını kapılarının önüne park etmiş araç sürücüleri sabah uyandıklarında araçlarını karlar içine gömülmüş olarak buldu. Kar yağışı sonrası oluşan yoğun tipi nedeniyle karlar altında kalan araçlar sürücülere zor anlar yaşattı.
 
YHT'DE YOLDA KALDI, UÇUŞLAR İPTAL
Yağışlar nedeniyle hızlı tren seferlerinde de aksamalar yaşandı. Konya’dan İstanbul’a gitmek üzere saat 06.10’da hareket eden Yüksek Hızlı Tren, bölgedeki olumsuz hava şartları yüzünden yaklaşık 1,5 saat gecikme ile Eskişehir’e ulaştı. Burada bir süre bekledikten sora hareket eden tren, yaklaşık 15 dakika sonra İnönü ilçesi Okbulalı köyü yakınlarında aniden durdu. İçinde yaklaşık 300 yolcunun bulunduğu belirtilen tren, meydana gelen arıza yüzünden yaklaşık 2,5 saat bekledi.
Yağışlar nedeniyle Konya Havalimanı'ndan gerçekleşmesi planlanan uçuşların büyük bir kısmı  iptal edildi. 2 gün boyunca etkili olan kar yağışı ve fırtına nedeniyle Pegasus Hava Yolları ve Türk Hava Yolları'nın uçuşları iptal edildi. Uçuşlar dünden bu yana normal bir şekilde yapılmaya gerçekleşmeye başladı. 
HÂLİD ŞEN - merhabahaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri