Deri İhracatı 4,5 Milyar Doları Buldu

Türkiye Deri Vakfı (TÜRDEV) Başkanı Ruken Mızraklı, deri ihracatının önemli oranda arttığına işaret etti.

Türkiye Deri Vakfı (TÜRDEV) Başkanı Ruken Mızraklı, deri ihracatının önemli oranda arttığına işaret etti.

Mızraklı, “2013’te Türkiye'de deri ihracatı turistik, yolcu beraberinde ve özel faturalı satışlarla 2012’ye göre yüzde 16,4 artarak 4,5 milyar dolar oldu. Deri ihracatını en çok yaptığımız bölgeler ise Avrupa Birliği (AB) ülkeleri. AB ülkelerine yaptığımız ihracat, toplam deri ihracatının yaklaşık yüzde 34'ünü teşkil ediyor." dedi.



Linaepelle Deri Fuarı’nda söz alan Ruken Mızraklı, Türkiye deri sektörünün kalifiye ürünleri, itibarlı markaları ile tanındığını belirtti.

Mızraklı, çevreye önem verdiklerini aktarırken, “Bu duruma verilebilecek en iyi örnek ise tabakhanelerimizin hemen tamamının Tuzla, Çorlu, Uşak, Menemen gibi bölgelerde yer alan deri organize sanayi bölgelerine taşınmış olması.” ifadesini kullandı.

İtalya’nın Bologna şehrinde senede iki defa yapılan Lineapelle fuarı, bini aşkın katılımcı ve 100 ülkeden 18 bin ziyaretçiyi ağırladı. Fuara TÜRDEV Başkanı Ruken Mızraklı'nın yanı sıra Türkiye’den Desa Deri Genel Müdürü Burak Celet, ABD’den Yazar Rachelle Bergstein, İtalya’dan Sosyolog Monica Fabris ve sunucu Elisabetta Gregoraci, Brezilya’dan Tasarımcı Ronaldo Fraga, Çin’den Gungzhou Satchi Leather Co. Ltd. Genel Müdürü Yang Jun, Japonya’dan Mimar Kei Kagami, Rusya’dan Profashion Editörü Galina Kuznetsova katıldı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri