Derbide gergin saatler

PTT 1. Lig'de oynanacak Karşıyaka - Göztepe derbisi öncesinde gergin anlar yaşandı.

PTT 1. Lig'de İzmir'de bugün oynanacak Karşıyaka - Göztepe derbisinde misafir takım konumundaki Göztepeli taraftarların Atatürk Stadı'na gelişlerinde gergin anlar yaşandı. Polisle tartışan ve alkollü oldukları belirlenen 1'i bayan 30 Göztepeli stat çevresinden uzaklaştırılırken bir taraftar başından yaralandı.

Karşılaşma için Mersinli tarafındaki kale arkası tribünde 4200 kişilik kontenjan ayrılan sarı-kırmızılılar saat 13.00'ten itibaren Bölge Metro İstasyonu'nda toplandı. Saat 15.00'e kadar stada alınması planlanan, Göztepeli taraftarlar, çevik kuvvet ekipleri ve 4 zırhlı aracın kontrolünde saat 15.30'da stada ulaşabildi.

Polis yağma olaylarına karşı taraftarların geçtiği güzergahtaki benzin istasyonlarındaki marketlerin satış yapmasına izin vermedi. Stada tek kapıdan sıkı bir aramayla giren Göztepeliler, 17.00'de tribündeki yerlerini alabildi. Emniyet güçleri taraftarların beraberlerinde getirdiği binlerce konfetinin yanı sıra patlayıcı madde, bozuk para, çakmak gibi eşyaların da stada sokulmasına izin vermedi. Uygulamaya isyan eden ve aşırı alkollü olduğu belirlenen 1 bayan 30 taraftar kısa bir gözaltı sonrası stat çevresinden uzaklaştırıldı. Bu arada arkadaşlarıyla yaşadığı tartışma sırasında başından yaralanan bir taraftara sağlık ekipleri müdahale etti.

Göztepeli taraftarlar stat kapılarında beklerken, kapalı tribüne giren Karşıyaka taraftarlarıyla da karşılıklı küfürleşti. İki grup arasında otobüsler, çitler, atlı ve köpekli polisler, çevik kuvvet ekipleriyle barikat oluşturan emniyet, olayların büyümesine izin vermedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri