Depremzedelere sağlık hizmeti

Van'daki depremlerde evleri hasar gören ve yıkılan depremzedelerden bin 508'i Konya'ya geldi
Van'daki depremlerde evleri hasar gören ve yıkılan depremzedelerden bin 508'i Konya'ya geldi. Kamu kuruluşları ile evlerde kalan depremzedeler İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kurulan revirlerde sağlık taramasından geçirilerek rahatsızlığı olanların hastanelerde tedavilerine başlanıyor.
Van'da meydana gelen depremlerin ardından Konya'ya 315 aileden oluşan bin 508 depremzede geldi. 248 kişi kamuya ait misafirhanelerde kalırken, bin 260 kişi ise şehir merkezindeki evlere yerleştirildi. Konya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kamuya ait misafirhanelere kurulan revirler ile depremzedeler sağlık taramasına alındı. Evlerde kalan depremzedelere ise aile hekimleri tahsis edilerek kontrolden geçirilmeye başlandı.
Konya Turizm Otelcilik Lisesi Uygulama Oteli'nde kalan depremzedeler için açılan reviri İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci ziyaret etti. Revire gelen bir hastayı da kendisi muayene eden Küçükkendirci, "Van'da meydana gelen depremden sonra bir kaç saat içinde ekiplerimiz hazır olarak yola çıktı ve olayın sabahında intikal ederek sağlık çalışması yaptı. İlk başta 6 kişiyi kurtardı ve orada 10 ameliyat gerçekleştirdi. Şimdi bölgeden gelen bin 500'den fazla depremzedemiz Konya'da misafir ediliyor.
Onların sağlık problemlerini yakından takip etmek için sağlık taraması başlattık. Misafirhanelerde kalan depremzedelerimiz için revir açtık. İlçelerde kalan depremzedelerimiz de sağlık kontrolünden geçirilerek orada tedavisi yapılacak. Rahatsızlığı önemli ise, Konya'ya getirilerek tedaviye başlanacak. Zaten tüm depremzedelerimizi aile hekimlerine kaydettirdik. Sağlıkla ilgili hiç bir sıkıntı yaşamayacaklar" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri