Depremzedelere desteğe devam

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tüm birimleri ile Kahramanmaraş depreminin açtığı yaraların sarılması için gayret göstermeye devam ediyor. Konya’dan uyku tulumları ve ihtiyaç malzemeleri bölgeye gönderiliyor

AFAD koordinesinde yapılan çalışmalar kapsamında; Akşehir, Bozkır, Cihanbeyli, Çumra, Doğanhisar, Karatay ve Meram Halk Eğitimi Merkezleri ile Selçuklu Öztekinler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Karatay BİST Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından üretilen 1200 adet uyku tulumu ve çeşitli ihtiyaç malzemeleri, depremzede vatandaşlarımıza ulaştırılmak üzere Gaziantep'e gönderildi. 

Cihanbeyli Halk Eğitimi Merkezi tarafından üretilen 200 adet uyku tulumu ve 105 adet battaniye ve yastık takımı, depremzede vatandaşlara ulaştırılmak üzere koordinasyon merkezine doğru yola çıktı.

PSİKOSOSYAL ETKİNLİKLER DÜZENLENİYOR

Selçuklu Halk Eğitimi Merkezine bağlı atölyelerde uyku tulumu üretimine hız verildi; günlük üretim 500’ü buldu. Ayrıca Konya’daki farklı okullarda görev yapan gönüllü eğitim yöneticileri tarafından Hatay'ın Defne ilçesindeki "Orhanlı Çadırkenti”nde öğrencilere yönelik psikososyal destek amaçlı etkinlikler düzenlenmeye başlandı.

MUHARREM DURSUN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri