Depremzede İsmail Menekşe: Allah Konyalılardan razı olsun

Oturduğu evi yıkılan Kahramanmaraşlı depremzede İsmail Menekşe, “Şehir bitti. Daha önce birçok deprem gördüm ama bu çok başkaydı. Hemşehrilerimi ve yaşadıklarımızı hatırladıkça acım artıyor, dayanamıyorum” dedi  

6 Şubat günü, Türkiye saati ile 04.17'de ve ardından 13.24'te merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki farklı deprem meydana geldi. İlk deprem yerin 8,6 kilometre ikinci deprem ise 7 kilometre derinliğinde meydana geldi. Resmi verilere göre 40 binden fazla insan depremden dolayı hayatını kaybetti. Yine on binlerce insan memleketini terk etmek zorunda kaldı. 

ALLAH KONYALILARDAN RAZI OLSUN

Kahramanmaraş depreminde oturduğu evi yıkılan, birçok yakının kaybeden depremzede İsmail Menekşe, deprem sonrası yakınlarıyla birlikte Konya'ya geldi. Konya halkının depremzedelere kucak açtığını dile getiren Menekşe, “Allah, hepsinden razı olsun. Büyük bir dram yaşadık. Bir gün önce oturduğumuz, sohbet ettiğimiz arkadaşlarımız, dostlarımız, komşularımız depremde hayatını kaybetti. Acımız büyük. Deprem sonrası 2-3 aile Konya'ya geldik. Meram'da bir eve yerleştik. Allah, kimseye bu acıyı yaşatmasın. Bu depremden sonra bir şeyi daha net gördük. Bu millet, çok aziz bir millet. Konya, en çok depremzedenin ağırlandığı il oldu. Çok şükür burada bir sorunumuz yok ama aklımız da kalbimiz de memleketimiz Kahramanmaraş'ta” dedi. 

DEHŞET VERİCİ BİR GECEYDİ

“Ben, deprem olduğunda dışarıya çıkanlara anlam veremezdim. Hatta kızardım” diyen Menekşe, daha sonra şunları kaydetti: “Bu depremde biz de kendimizi zor dışarı attık. Aklıma dahi gelmedi hiçbir şey. Deprem başladığında sarsıntıdan ayağa kalkamadık. Dakikalar ilerledikçe depremin şiddeti artıyordu. Sonlarına doğru kendimizi zor dışarı attık. Ortalık toz dumandı. Birçok bina yıkılmıştı. Öyle bir görüntüye de daha önce hiç şahit olmamıştım. Elektrikler kesilmişti. Göz gözü görmüyordu. Herkes kendisini arabasına zor attı. Yollar kapanmıştı zaten. Daha sonra telefonlara sarıldık. Yakınlarımıza ulaşmaya çalıştık. Dehşet verici bir geceydi.” 

KAHRAMANMARAŞ'IN MERKEZİ YERLE BİR OLDU

Depremle birlikte yakınlarının hayatını kaybettiğini, anılarının silindiğini, birikimlerinin gittiğini söyleyen Kahramanmaraşlı depremzede İsmail Menekşe, yaşadıklarını anlatırken de gözyaşlarına hakim olamadı. Menekşe, “Kahramanmaraş'ın merkezi yok. Trabzon Caddesi etrafında bina kalmadı. Orada yaşananları hatırladıkça ciğerim yanıyor. Hemşehrilerimi ve yaşadıklarımızı hatırladıkça acım artıyor, dayanamıyorum. Çok değişik bir duygu, çok. Arkadaşlarının, yakınlarının ölmesi, kaybolması anlatılamayacak kadar acı bir duygu” şeklinde konuştu.

EMRE ÖZGÜL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri