Depremden kurtulan Cansız, Konyada tedavi görüyor

Van Ercişde arkadaşlarıyla kaldığı 5 katlı evin deprem nedeniyle yıkılmasıyla üç saat göçük altında kalan Konyalı Mustafa Cansız (23) sevdiklerinin hayır dualarıyla hayata tutundu
Yaralı olarak kurtarılan Cansız’ın, Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavisi sürüyor.
Van’da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki deprem birçok kişinin hayatını kaybetmesine birçok kişinin de yaralanmasına neden oldu. Erciş’in Gözütok Köyü’ne iki ay önce atanan öğretmen Mustafa Cansız (23) da deprem anında yaşadıklarını anlattı. Kendisi gibi öğretmen olan ev arkadaşları Hüseyin Büyükaslan ve Muharrem Malazgirt ile 5 katlı bir apartmanın 4. katında depreme yakalanan Cansız, ikinci sarsıntıda binalarının yıkıldığını söyledi. Depremin ardından göçen binadan sadece çığlıkların yükseldiğini anlatan Mustafa Cansız, “İlk sarsıntının ardından evden çıkmak istedik. Ancak biraz bekledik. Sonra şiddetli ikinci sarsıntıyı hissedince evi terk etmek istedik ama çıkamadık. Kaldığımız ev 5 katlıydı. Biz 4’üncü katında kalıyorduk 2. sarsıntıda 5 katlı binanın çöktüğünü hissettik. Üç saat göçük altında kaldık. Umudumuz kalmamıştı. Artık ölümü bekliyorduk” dedi.
Mustafa Cansız’ın Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji servisinde tedavisinin sürdüğünü anlatan Prof. Dr. Mustafa Yel, genel durumunun iyi olduğunu söyledi. Prof. Dr. Yel, “Hastamızın omzundan koluna doğru bir kırığı vardı. Fakat bundan daha önemlisi hastamız uzun süreli bir göçük altında kaldığı için böbrek fonksiyonlarında bir hasar var. Bunun geçici olduğunu düşünüyoruz. Böbrekle ilgili doktor arkadaşlarımız değerlendirdiler. Hastamızın bizim açımızdan bir kaç günlük işi var. Hastamız 3 hafta hastanemizde kalacak.”
CİHAN
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri