Depremden etkilenen 4 aile, kamuya ait tesislere yerleştirildi

Van'da meydana gelen depremden etkilenen 4 aile, Aksaray'da kamuya ait sosyal tesislere yerleştirildi.

Van'da meydana gelen depremden etkilenen 4 aile, Aksaray'da kamuya ait sosyal tesislere yerleştirildi. Aksaray İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Van'dan gelen 20 kişilik 4 aileyi, Aksaray öğretmenevine yerleştirdi. İhtiyaçları karşılanan depremzede ailelerin çocukları da Aksaray'daki dengi okullara yazdırıldı.
Aksaray Valiliği'nin kendileri ile çok iyi ilgilendiğini belirten depremzede Erkan Metin, depremin çok korkunç bir olay olduğunu belirterek, çocukların psikolojisinin ciddi anlamda bozulduğunu bu nedenle Van'dan ayrılmaya karar verdiklerini söyledi.
Deprem başladığında oturduğu evinin içinde sarsıntılar bitene kadar evde beklediğini anlatan Camuşcu, ''Telaştan yanlış bir şey yaparız diye kaçmak istemedim. Deprem durunca hemen aşağıya indik. O gece çok kötüydü. Kalacak yerimiz yoktu. Tüm evler yıkılmıştı. Tabi o an ne çadır nede başka bir şey vardı. Sonra bizim komşumuzun bir kamyoneti vardı. O kamyonette kalmak istedi. Biz de mecburiyetten kamyonetin kasasında 5 gün geçirdik'' diye konuştu.
Aksaray İl Afet ve Acil Durum Müdürü İsmail Öztabak, depremzedelerin her türlü ihtiyaçlarının takip edilerek giderildiğini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri