Depremde İki Kızını Kaybeden Annenin 15 Yıldır Baş Ağrısı Geçmedi

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin üzerinden 15 yıl geçmesine rağmen yaşanan acılar unutulmuyor, tazeliğini koruyor. O acıları yaşayan ve unutamayan binlerce insandan biri de Mahmutoğlu ailesi. Depremde 2 kızını kaybeden Abdurrahim ve Güllü...

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin üzerinden 15 yıl geçmesine rağmen yaşanan acılar unutulmuyor, tazeliğini koruyor. O acıları yaşayan ve unutamayan binlerce insandan biri de Mahmutoğlu ailesi. Depremde 2 kızını kaybeden Abdurrahim ve Güllü Mahmutoğlu çifti, olayı her hatırladıklarında gözyaşlarını tutamıyor. Anne Güllü Mahmutoğlu’nun da 15 yıldır başı ağrıyor.

Abdurrahim ve Güllü Mahmutoğlu, kızları Elif ve Zeynep ile birlikte 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’ne Kocaeli’nin Derince ilçesinde yakalandı. Mahmutoğlu çiftinin yaşadığı apartmanda 2 kızlarıyla birlikte 19 kişi hayatını kaybetti. Baba Abdurrahim Mahmutoğlu, o günü hiç unutamıyor ve şöyle anlatıyor: “O gece komşularla gece 01.30’a kadar dışarıdaydık. Ardından eve geldik ve istirahata çekildik. Kızlarımızdan küçük olan Zeynep salonda uyumaya, büyük olan Elif ise aynı apartmandaki dayısına gitti. Bir süre uyuduktan sonra bir anda gürültü koptu. Her şey başımıza yıkıldı. Bina yan yattı. O anda yanımızda kalan kızımız Zeynep bizi kurtarın diye iki kez bağırdı. Hala sesi kulağımda. Depremde Zeynep ve Elif ile birlikte apartmanda 19 kişi yaşamını yitirdi.”

Abdurrahim Mahmutoğlu, olayın üzerinden 15 yıl geçtiğini ancak yaşadıkları acıyı unutmadıklarını, unutmakta istemediklerini söylüyor. Mahmutoğlu, “İnsan tabi sabredecek başka ne yapacak, elden gelecek bir şey yok. Sonumuz ne olacak Allahü tealâ bizi kabzedecek, Allah imanlı bir şekilde öbür tarafa gitmeyi nasip eylesin.” diyor.

58 yaşındaki anne Güllü Mahmutoğlu da olayı hatırlatınca gözyaşlarına hâkim olamıyor. Mahmutoğlu, kızının deprem olmadan önce olacağını söylediğini hatırlatıyor. Mahmutoğlu, şöyle devam ediyor: “Elif 23, Zeynep ise 21 yaşındaydı. O akşam Elif bana dedi ki, ‘Anne yarın deprem olacak, kıyamet kopacak. Ben okudum atanamadım, nişanlandım evlenemedim, benim tayinim öbür tarafa çıktı.’ dedi. Kızım akşam öyle söyledi sabah da deprem oldu. Bir daha kızımızı göremedik.”

Güllü Mahmutoğlu, olaydan sonra psikolojisinin bozulduğunu birçok doktora gittiğini ancak bir sonuç alamadığını anlatıyor. Mahmutoğlu, bu olaydan dolayı 15 yıldır başının ağrıdığını ve bir türlü geçmediğini söylüyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri