"Depremde En Güvenli Yer Sabit Ve Ahşap Eşyaların Yanı"

Sivil Savunma Uzmanı Türkmen Öztürk, deprem esnasında vatandaşların ne yapması gerektiğini anlatarak, evlerde en güvenli yerlerin sabit ve ahşap eşyaların yanı olduğunu söyledi.

Sivil Savunma Uzmanı Türkmen Öztürk, deprem esnasında vatandaşların ne yapması gerektiğini anlatarak, evlerde en güvenli yerlerin sabit ve ahşap eşyaların yanı olduğunu söyledi.

Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetim Başkanlığı ekipleri 17 Ağustos Marmara depreminin 14. yıldönümüne binaen Ankara Kent Park’ta deprem tatbikatı düzenledi. Binanın terasından kurtarma ekipleri bir vatandaşı halatlarla güvenli bir şekilde aşağı indirdi. AFAD Kent Park’ta deprem konulu resim sergisi de açıldı. Arama Kurtarma Teknisyenleri, AFAD’ın acil müdahale aracını ve donanımlarını basına tanıtarak, enkaz altında kalan vatandaşları nasıl kurtardıklarını anlattı.

Sivil Savunma Uzmanı Türkmen Öztürk, depremden korunmanın başında binaların sağlamlaştırılması olduğuna işaret etti.
Küçük önlemlerle depremden kurtulabilmenin mümkün olduğuna dikkat çeken Sivil Savunma Uzmanı, "Evlerde düşebilecek eşyalar var. Bu eşyaları sabitleyebilirler. Gardrop, buzdolabı çamaşır makinesi gibi eşyaları sabitleyebilirlerse bunların zararlarından korunabilir. Balkonlardan merdivenlerden uzak durulmalı. Küçük alanlar daha güvenli. Depremi ilk duyduklarında panik yapmamaları lazım balkondan atlıyor kapıya bir anda çıkıyor merdivene çıkıyor. Merdiven en zayıf yerlerdir. Güvenli eşyaların yanında olmalı. Sabit masaların altı, ahşap eşyaların yanı en güvenli yerlerdir." dedi. Sivil Savunma Uzmanı Öztürk, şunları tavsiye etti:

"Deprem esnasında dışarı çıkmak mümkünse, evdeki elektrik şalterini ve doğalgaz vanalarını kapatarak çıkılmalı. Dışarıda güvenli bir alanda durulmalı. Özellikle reklam panolarından, direklerden uzak durulmalı. Deprem olurken evin içinde olanlar, cenin şeklinde kıvrılarak ahşap eşyaların yanında yatmalı. Uçurum kenarında, kaygan zeminde ve bataklık yanlarında bulunan evlerde oturulmamalı. Binalar kesinlikle depreme dayanıklı olmalı. Depremle ilgili düzenlenen kurslara katılarak, eğitim alınmalı."
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri