Deprem uzmanı Görür’den uyarı: Bu bölge bir süredir aktif

Bingöl, Karlıova’da meydana gelen 4.3 büyüklüğündeki depremin ardından deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür’den uyarı geldi.

Bingöl, Karlıova’da sabah saatlerinde meydana gelen 4.3 büyüklüğündeki depremin ardından deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür’den uyarı geldi.

Twitter’dan değerlendirmelerde bulunan Naci Görür "Bugün meydana gelen deprem, daha önceki depremlerle aynı yerde, yani Başkale Fayı (BŞF) ile Hasan Timur Fayı'nın (HTF) kesim yerine yakın. Bu bölge bir süredir aktif. Bu depremlerin her iki fayın ülkemiz sınırları içinde kalan kısımlarıyla etkileşeceğinden endişe ediyorum” dedi.

“Onun için Van Muradiye taraflarında ve Başkale merkez mıntıkasında dikkat edilmeli diyorum” ifadelerini kullanan Görür, şöyle devam etti:

 

“Karlıova, biliyorsunuz, Kuzey Anadolu Fay Hattı ile Doğu Anadolu Fay Hattı’nın kesim yeri. Burası sürekli açılıyor. Depremin olduğu yer ile Kuzey Anadolu Fayı üzerindeki Yedisu ve Doğu Anadolu Fayı üzerindeki Bingöl arası uzun zamandır deprem bekleyen yerler. O bakımdan deprem dikkat çekici." 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri