Deprem önergesi AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi

Saadet Grubu’nun 6 Şubat 2023'te meydana gelen depreme dair verdiği önerge, TBMM Genel Kurulu’nda AK Parti ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Saadet Grubu’nun 6 Şubat 2023'te meydana gelen depreme dair verdiği önerge, TBMM Genel Kurulu’nda AK Parti ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, partisinin grup önerisi üzerine Meclis'te söz aldı. 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde organize edilecek etkinliklere dikkat çeken Çalışkan, "Bu tören, sevinç değil olsa olsa matem günü olarak görülmeli ama arkadaşların hiçbir şekilde gündeminde olmadığı açık." dedi.

Önerinin gerekçesini açıklayan Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, şunları söyledi:

"Bugün depremin yıldönümündeyiz. İktidar mensubu arkadaşlar 6 Şubat depremindeki yaranın acısını anlamış değiller. Bunu da adeta törene çevirecek bir etkinlik, bir seçim kampanyası aracı olarak düşünüyorlar. Bu tören, sevinç değil olsa olsa matem günü olarak görülmeli. Ama arkadaşların hiçbir şekilde gündeminde olmadığı gayet açık.

Deprem dönemindeki hadiseleri hepimiz biliyoruz. 1 milyon konut yapılacağı söylendi. Bir sürü başvuru alındı. Heyhat seçim yaklaştığı için alelacele belli araziler çevrildi. Kepçeler getirildi. İş yapıyor görüntüsüyle algı yapılıyor. Arkadaşlar depremzedenin ahı tutar. Bu asla istismar konusu yapılmamalıdır."

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri