Deprem mağduru başarılı öğrenciye ‘Gençlik’ desteği

6 Şubat 2023 tarihinde Türkiye’de gerçekleşen büyük deprem, binlerce insanın hayatını alt üst etti. Bu felaketten en çok etkilenenler arasında, eğitim hayatları bir anda kesintiye uğrayan gençlerdi.

Depremin ardından ülke genelinde birçok yardım kampanyası başlatıldı ve mağdur olan öğrencilere destek sağlamak amacıyla birçok kuruluş harekete geçti. Bu kuruluşlardan biri de Gençlik Eğitim Kurumları oldu.

Gençlik Eğitim Kurumları, depremden etkilenen 52 öğrenciye ilk seneden itibaren maddi ve manevi destek sağladı. Bu öğrencilerin eğitimlerine devam edebilmeleri için burslar, eğitim materyalleri ve psikolojik destek sunarak onların yanlarında oldu. Öğrenciler, bu destek sayesinde eğitimlerine ara vermeden devam etme fırsatı buldular. İkinci senelerinde de devam eden bu destekler, mağdur öğrencilerin kendilerini güvende hissetmelerine ve geleceklerine umutla bakmalarına olanak sağladı.

Bu gençlerden biri de depremzede ve aynı zamanda uluslararası öğrencilerden olan Muhammed Hüseyin. Hüseyin yaşadığı tüm zorluklara rağmen Gençlik Eğitim Kurumlarının da sağladığı destekle eğitimine dört elle sarıldı.

3 SINAVDA DA ÖNEMLİ DERECELER YAPTI

Özel Gençlik Eğitim Kurumları öğrencisi Muhammed Hüseyin, Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı’nda 179’uncu, Temel Yeterlilik Sınavı’nda 5 bin 774’üncü ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) 8 bin 595’inci olarak büyük başarı elde etti. Konuyla ilgili açıklama yapan

Gençlik Eğitim Kurumları Kurucu Temsilcisi Mehmet Toktaş, “Bu gençler, bizim geleceğimiz. Onların eğitimlerine devam edebilmesi, topluma faydalı bireyler olarak yetişmeleri için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Muhammed ve diğer öğrencilerimizin başarıları, bizim için en büyük ödül. Gençlik Eğitim Kurumlarının sağladığı desteğin ne kadar değerli olduğunu ve deprem mağduru bu öğrencilerin destekle hayatlarını nasıl değiştirdiğini bir kez daha ortaya koyuyor. Bu gençlerin azmi ve kurumun desteği, deprem sonrası karanlık günlere umut ışığı oldu” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri