Deprem araştırma önergesini AK Parti ve MHP reddetti!

TBMM Genel Kurulu’nda; CHP Grubu’nun 'Depreme karşı alınacak önlemlerin araştırılması' için verdiği önerge, AK Parti ve MHP oyları ile reddedildi.

TBMM Genel Kurulu’nda, bugün, CHP Grubu’nun; 'depreme karşı önlem alınması, deprem toplanma alanlarının tespiti, gerekli bölgelere toplantı alanları yapılması, eksikliklerin giderilmesi, depreme dayanıklılığı bulunmayan binaların saptanması' için verdiği Meclis Araştırma Önergesi’nin gündeme alınması önerisi görüşüldü.

"75 MİLYAR LİRA NEREDE?"

CHP’nin önerisi üzerine konuşan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, öneri üzerinde yaptığı konuşmada 17 Ağustos 1999 depreminin ardından toplanan paraları sorarak " Marmara'da 1999 yılında meydana gelen ve büyük can kaybı ve büyük yıkıma neden olan bu depremden sonra yaraları sarmak için, etkin önlem almak için çıkarılan, herkesin deprem vergisi olarak bildiği düzenleme kapsamında bugüne kadar 75 milyar para toplandı. Buradan soruyorum: Bu 75 milyar para nerede? " dedi.

"DEPREMLE İLGİLİ KANUN TEKLİFLERİMİZ REDDEDİLİYOR"

"Bugüne kadar yeterli adımlar atılsaydı, canlarımız solmayacak, büyük hasar almayacaktık" diyen Barut, "Deprem gerçeğine karşın etkin önlem alınması ve harekete geçirilmesi için yaptığımız çağrılarımız maalesef karşılıksız kalıyor, büyük acı ve yıkıma yol açıyor. Depremlerle ilgili önlem yerine yeşil alanların imara açıldığını, deprem alanında kullanılacak toplanma alanlarının da ranta kurban edildiğini iktidarınız döneminde görüyoruz. Depremle ilgili verdiğimiz kanun tekliflerimiz reddediliyor, soru önergelerimiz yanıtsız kalıyor, araştırma önergelerimiz ise Meclisin tozlu raflarında maalesef bekletiliyor." dedi.

"MECLİS'İ GÖREVE ÇAĞRIYORUZ"

Barut ayrıca deprem konusunun siyasetin malzemesi olmayacağını vurgulayarak,  " İzmir depreminden sonra kurulan Meclis Deprem Komisyonunda tam 522 sayfalık bir rapor hazırlandı. Bu raporda 268 maddelik öneriler yer alıyordu. Meclis Başkanlığına sunulan nihai raporun gereği neden yapılmadı, neden yapılmıyor? Raporlar kâğıt üzerinde neden kalıyor? Öneriler hayata niye geçmiyor, niye olumlu bir adım atmıyorsunuz? Depremlerde daha fazla can kaybı olmasın, ocaklar sönmesin, çocuklar anasız, babasız kalmasın istiyoruz. Depremlerin değil ihmalin öldürdüğünü de biliyoruz. Meclis'i, yüce Meclis'i göreve çağırıyoruz." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri