Deplasmanlı Lig kriterleri belli oluyor

Futbol Federasyonu, amatör futbolun gelişmesi için birtakım değişikliklere gidiyor. Önümüzdeki sezon uygulanması planlanan Deplasmanlı Amatör Ligin kriterleri belli olmaya başladı.

Futbol Federasyonu’nun Amatörlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Baykan, “Federasyon, amatör futbolda radikal bir gelişmeye imza atarak deplasmanlı kriterli amatör lig oluşumu için düğmeye bastı” dedi.

Amatör kulüplere yönelik ekonomik desteğin de artırıldığını ifade eden Baykan, kulüplerin kasasından çıkan esas giderlerde indirim yapıldığını belirtti. Federasyonun amatör futboldan elde ettiği gelirin, bu yıl ilk kez yüzde 50 oranında düştüğünü ifade eden Baykan, “Amatör futbolcunun vitrini olan 3. Lig’deki takım sayısının yıllara oranla azalması, amatör futbolcu, hakem ve antrenörlerin hedefleri konusunda sıkıntı yarattı. Deplasmanlı Kriterli Amatör Lig, birkaç yıl içinde bu konuda büyük görev yerine getirecek” diye konuştu.
TFF 3. Lig’deki takım sayısının vergi, sigorta, stopaj borçları, futbolcu ve antrenörlere olan borçların çıkmaza girmesi nedeniyle azaldığını kaydeden Baykan, “Yeni yapılanma amatör olacak. Deplasmanlı birtakım kriterler taşıyan amatör ligler oluşacak. Amatör liglerden 3. Lig’e çıkmak için hedef koyan 160 kadar kulübümüz 3-4 veya 5 deplasmanlı, 5 ili kapsayan gruplar oluşturacak. Mücadele amatörce ama deplasmanı yaşayan futbolcuların, antrenörlerin, kendisine daha fazla hedef koymasını hissettiren bir yapı oluşacaktır” dedi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri