Deplasmandan 1 puanla döndük

Anadolu Selçukluspor, deplasmanda Yeni Malatya ile 2-2 berabere kaldı.

Lig'in ilk yarısını moralsiz tamamlayan Anadolu Selçukluspor, ikinci yarıya 1 puanla başladı. Yaklaşık 8 bin civarında Malatyalı'nın izlediği ve çetin bir mücadeleye sahne olan maçta temsilcimiz evine 2-2'lik skorla döndü.

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Anadolu Selçukluspor, 2. yarının startını dün Malatya deplasmanında verdi. Yeşil-beyazlılar Lig'in 18. haftasında Yeni Malatyaspor ile karşı karşıya geldi. Ligin ilk maçında evinde 0-0 berabere kaldığı zorlu Malatyaspor deplasmanında oldukça çetin bir mücedele örneği ortaya koyan yeşil-beyazlılar evine 2-2'lik skorla döndü. Temsilcimiz aldığı bu skorla puanını 18' e çıkardı ve ligin 12. sırasındaki yerini değiştiremedi.

Malatya İnönü Stadı'nda oynanan karşılaşmaya her iki ekipte oldukça kontrollü başladı. Lig'in ilk yarısındaki maçı 0-0 eşitlikle tamamlayan takımlar birbirlerinin dikkatli savunmalarını geçmeyi başaramadı. Bir orta alan mücadelesi şeklinde geçen maçın ilkt bölümlerinde Yeni Malatyaspor ev sahibi ekip Malatlya evinde oynamanın avantajını iyi kullanmak istedi. Eksiklerinin geri dönmesi ve yeni transferleri ile daha diri bir görüntü ortaya koyan Anadolu Selçukluspor ise mücadele gücüyle dikkat çekmeyi başardı.
Maçın ilk net pozisyonunu 24. dakikada Malatyaspor yakaladı. Bu dakikada Yılmaz'ın ara pası ile yüzünü kaleye dönen Mehmet Türkmehmet, atttığı sert şutta Kaleci Ahmet Sabri'yi geçmeyi başaramadı. Yeşil-beyazlılar ise bu pozisyona cevap vermekte gecikmedi. 26. dakikada orta alandan aldığı topla son çizgiye doğru inen Serbay, arka direğe yaptığı ortada Yaser'i topla buluşturdu. Yaser yaptığı kafa vuruşunda topu dışarı gönderdi. Karşılıklı ataklarda birbirlerinin kalesinde etkili olamayan ve skoru değiştiremeyen takımlar soyunma odasına 0-0'lık sonuçla gitti.

Karşılaşmanın ikinci yarısı da oldukça dişe diş bir mücadele örneğine sahne oldu. Yeni Malatyaspor, evindde kazanmanın hesaplarını yaparken, Anadolu Selçukluspor ise orta alan ve savunmada daha dikkatli davranarak kontra ataklardan sonuca gitmenin hesaplarını yaptı. Maçın 51. dakikasında ev sahibi Malatya 1-0 öne geçmeyi başardı. Bu dakikada orta alandan aldığı pasla kaleci Sabri ile karşı karşıya kalan Yasin Palaz, yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi ve Malatya adına skor üstünlüğünü sağladı.
Yeşil-beyazlı temsilcimiz ise bu golden sonra skorda yeniden dengeyi sağlamak adına ataklarının hızını artırdı. Selçukluspor, bu gole cevap vermekte gecikmedi. Maçın 55. dakikasında sol kanattan ceza alanına giren Serbay Yağız, yaptığı güzel vuruşla Anadolu Selçuklu adına skoru 1-1'e getirdi. Bu skordan sonra adeta kıran kırana geçen maçın 65. dakikasında Yeni Malatyaspor bir kez daha öne geçti. Bu dakikada  kullanılan bir faul atışında Selçuklu ceza alanı içine giden defans oyuncusu Gökhan ile durumu 2-1'e getirdi. Maçın son bölümlerinde ataklarının hızını artıran Anadolu Selçukluspor 86. dakikada beraberliği yakaladı. Bu dakikada ileriye çıkan yeni transfer Nuh Aşkın, yakaladığı fırsatı iyi değerlendirdi ve Anadolu Selçukluspor adına durumu 2-2'ye getirdi.

Stat: İnönü

Hakemler: Yavuz Çetin, Felat Tekeş, Hüseyin Han

Yeni Malatyaspor: Ziya, Gökhan, Yılmaz, Ömer, Muhammet, Halil (Dk. 46 Eren), Yasin, Erdal, Ozan (Dk. 46 Okan) Mustafa, Mehmet (Dk. 84 Ercan)

Anadolu Selçukluspor: Sabri, Yusuf (Dk. 78 Kenan), Yaser, Semih, Serhat, Volkan, Ahmet, İlhan (Dk. 59 Rıfat), Fikret, Nuh, Serbay (Dk. 71 Ali)

Goller: Dk. 51 Eren, Dk. 65 Gökhan (Yeni Malatyaspor), Dk. 55 Serbay, Dk. 86 Nuh (Anadolu Selçukluspor)

Sarı kartlar: Dk. 14 Ömer, Dk. 47 Gökhan, 66 Ziya (Yeni Malatyaspor), Dk. 23 Yaser (Anadolu Selçukluspor)

Kırmızı kart: Dk. 88 Fikret (Anadolu Selçukluspor)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri