Denizlili Gazetecilerden Vanlı İlkokul Öğrencilerine Yardım

Denizli Gazeteciler Cemiyeti (DGC)’nin, Van’ın Edremit ilçesindeki Bakımlı İlkokulu için başlattığı yardım kampanyası sona erdi. Kırtasiye malzemelerinden bilgisayarlara kadar yardımlar, kutulara koyularak Van’a gönderildi. Denizlili...

Denizli Gazeteciler Cemiyeti (DGC)’nin, Van’ın Edremit ilçesindeki Bakımlı İlkokulu için başlattığı yardım kampanyası sona erdi. Kırtasiye malzemelerinden bilgisayarlara kadar yardımlar, kutulara koyularak Van’a gönderildi. Denizlili bir öğretmenin de görev yaptığı okulda 481 öğrenci okuyor. Okulun bazı ihtiyaçları olduğu ile ilgili bilgi alan Denizli Gazeteciler Cemiyeti, okul için bir süre önce yardım kampanyası başlatmıştı. DGC Başkanı Ümit Varol’un bizzat ilgilendiği yardım kampanyasına Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli Ticaret Odası, Denizlispor Kulübü’nün yanısıra Denizlili esnaflardan da yardım geldi. Denizli Büyükşehir Belediyesi kırtasiye yardımında bulunurken DTO, okulun önemli ihtiyaçlarından olan projeksiyon cihazı yardımında bulundu. Denizlispor Kulübü’nün 11 forma ile katıldığı yardım kampanyasına, Denizlili esnaflardan da ayakkabı ve kırtasiye yardımı geldi.

BİLGASAYARDAN KİTABA BİRÇOK YARDIM MALZEMESİ TOPLANDI

Denizlili gazetecilerin de yoğun ilgi gösterdiği kampanyada çok sayıda kitap da toplandı. Bilgisayar ve dizüstü bilgisayarın da olduğu yardım kutuları, DGC'li gazeteciler tarafından kolilere koyuldu ve PTT aracılıyla Van’ın Edremit ilçesine gönderildi. Denizli Gazeteciler Cemiyeti olarak sivil toplum kuruluşu anlayışı içinde hareket ettiklerini belirten DGC Başkanı Ümit Varol, şimdiye dek yaptıkları sosyal projelerine bir yenisini eklediklerini söyledi. Van’dan gelen bir mektupla bu yardım kampanyasına başladıklarını belirten Varol, “Bizim bu kampanyamız 20 gün önce başladı. Van’ın Edremit ilçesindeki Bakımlı İlköğretim Okulu’nda Denizlili bir öğretmenimizin mektubuyla başladık. Mektubu okuyunca içimiz acıdı. Oradaki şartların zorluğundan, öğrencilerin yaşadığı sıkıntılardan bahsediyordu. Arkadaşlarımızla toplanıp konuştuk ve okul için kendi çapımızda bir yardım kampanyası başlattık. Kampanya süresince kitap, kalem, defter, çanta, ayakkabı gibi şeyler topladık. Denizlispor’dan 11 adet forma aldık. En çok projeksiyon cihazı istemişlerdi, onu da tedarik ettik. Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli Ticaret Odası, Denizlispor Kulübü ve Denizlili esnaflarımız bize önemli destekler verdiler. Hepsine çok teşekkür ederim.” dedi.

'O ÇOCUKLARIN HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRMEK BİZİ MUTLU EDİYOR'

Amaçlarının küçük bedenlerin büyük hayallerinin bir kısmını da olsa gerçeğe dönüştürmek olduğunu vurgulayan Varol, “O çocukların hayallerinin küçük bir bölümünü dahi gerçekleştirsek mutlu olacağız. Kampanyamızı 15 Ekim itibariyle sonuçlandırdık ancak yardım etmek isteyenler olursa da ikinci bir kampanya yapabiliriz. İlk yardımlarımızı bugün itibariyle yola çıkarıyoruz. İnşallah yardımlarımız oraya vardığında o küçük bedenler mutlu olur. Her birisi siyasetçi, sporadamı, bürokrat, işadamı olur.” diye konuştu.

'ÇOCUKLARIMIZIN CAHİL KALMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ'

Özellikle doğuda son zamanlarda yaşanan olaylarda okulların yakılmasına dikkat çeken DGC Başkanı Varol, “Son günlerde ülkemizde birtakım sıkıntılar yaşanıyor. Burada dikkat çekmek istediğim husus, toplamda 242 okulun yakılması. Bazıları okulları yakarak, oradaki insanların cahil kalmasını ve kötü emellerine alet etmek istiyor. Bizler ise okullarımıza yardım etmeyi devam ettireceğiz. Ben okuldaki 481 öğrencimize ve 24 öğretmenimize başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların ardından hazırlanan yardım kolileri, gazetecilerin de yardımıyla Denizli PTT Başmüdürlüğü’ne götürülerek kargoya verildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri