Denizli İhracatı Kasım Ayında Yüzde 21 Arttı

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, kayda alınan aylık ihracat değerinin birlik tarihinde ilk defa 200 milyon doların üzerine çıktığını, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 21’lik ihracat artışı gösterdiklerini söyledi.

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, kayda alınan aylık ihracat değerinin birlik tarihinde ilk defa 200 milyon doların üzerine çıktığını, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 21’lik ihracat artışı gösterdiklerini söyledi. Kocasert, DENİB binasında düzenlediği basın toplantısında 2013 Kasım ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi. Kasım ayı içinde Denizli’de bir aylık ihracatın 224 milyon dolara ulaştığını ifade eden Kocasert, “Bu aynı zamanda bir rekor anlamına geliyor. DENİB’in Ocak–Kasım 2013 döneminde kayda aldığı ihracat ise yüzde 18 oranında artış ile 1 milyar 953 milyon dolara yükseldi. Bu veri de yıllık rekorun kırılacağının bir habercisi. 2013 yılı ihracatımızın 2,1 milyar dolar eşiğini aşacağını şimdiden söyleyebiliriz. Birliğimizin 20. yılı olan 2013, gerçekten de gurur verici ihracat değerlerinin yakalandığı bir yıl oldu.” dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre yüzde 21 artışla geçen kasım ayında Denizli’den toplam 321 milyon dolarlık ihracat yapıldığını ifade eden Kocasert, “Ocak-Kasım dönemi ihracatımız ise yüzde 12’lik bir yükselme ile 2 milyar 817 milyon dolar düzeyine ulaşmış durumda. Diğer taraftan Denizli, hem Kasım ayı için hem de Ocak-Kasım dönemi için en fazla ihracat gerçekleştiren ilk 10 il arasında, en fazla artış yakalayan ikinci il olma özelliğini koruyor. Bu ay rekor kıran sadece Denizli değil, ülke ihracatımız da en yüksek aylık değerine ulaştı ve yüzde 8,8’lik artış ile 13,8 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirildi. 11 aylık Türkiye ihracatı ise yüzde 0,3 azalarak yaklaşık 151 milyar dolar oldu.” diye konuştu.

Küresel pazarlardaki gelişmeleri de değerlendiren Kocasert, yılın sonuna yaklaşırken uluslararası talepte bir iyileşme olduğunu ifade etmelerinin mümkün olduğunu vurguladı. Kocasert, “AB’de de kendini hissettiren canlanma, şüphesiz ülkemiz için önemli bir gelişme. Açıkçası beklentiler, 2014 yılının 2013 yılından daha iyi olacağı yönünde.” dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri