Denizli Belediyesi 2013 Yılında 14 Eser Yayımladı

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, 2013 yılında 14 eser yayımladıklarını söyledi.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, 2013 yılında 14 eser yayımladıklarını söyledi. Meclis salonunda, Belediye Kültür Yayınları'nın tanıtıldığı toplantıya Başkan Zolan, Başkan Yardımcısı Ali Değirmenci, yazarlar Şerif Kutludağ, Muzaffer Kılıç, Mehmet Çakır, Mithat Makal, Kemal Şit, Mustafa Çetin, Metin Türktaş, Ahmet Sarı, Tahir Kutsi Makal, Fahrettin Koyuncu ve Ali Çelik katıldı.

Zolan, burada yaptığı konuşmada Denizli'nin tarihine mal olmuş kişileri günyüzüne çıkarmak için çalıştıklarını ifade ederek, ''Belediye olarak geçmişimizin değerlerine sahip çıkıp çeşitli yayınlarla geleceğe taşımak istiyoruz. Biz geçmişimizi bilmezsek, biz olmaktan çıkmışız demektir. Denizli'yi konu alan her türlü eseri birçok insana ulaştırmayı görev ediniyoruz. Bugüne kadar 34 tane kültür yayınımız vardı, bunlarla birlikte 48 tane oldu. Daha dokunmadığımız, eser olarak yayınlamadığımız birçok değerimizi de inşallah geleceğe taşımak ve yeni nesillere ulaştırmak istiyoruz. Böylece köklerimizle geleceğimiz arasındaki bağı kuvvetlendirmiş olacağız. Çocuklarımız da böyle eserlerle kendi değerlerine sahip çıkmış olacak.'' dedi. Belediyenin yol, su, altyapı, üstyapı, park bahçe gibi çalışmaların yanında kültürel ve sosyal projeler de yürüttüğünü vurgulayan Başkan Zolan, ''Hizmet alanları ve ufkumuz çok farklı boyutlara gidiyor. Birçok güzelliklere imza atıyoruz. Belediye şehirleşme yatırımlarını yapacak ancak insanoğlunun fiziki ihtiyaçlarını gidermenin yanında ruhuna da hitap etmek gerekiyor. Bu nedenle bizi biz yapan değerlerimizi de öğrenmemiz gerekiyor. İnsanlar geçmişini, geldiği yeri, Denizli’de neler olduğunu öğrenmekten aldığı güçle geleceğe daha emin adımlarla yürüyecek.'' şeklinde konuştu.

Daha sonra yazarlar Kılıç, Çakır, Makal, Şit, Çetin, Türktaş, Sarı, Makal, Koyuncu ve Çelik, kitapları hakkındaki görüşlerini aktardı. 2013 yılında basılan Denizli Belediyesi Kültür Yayınları şöyle: Şiirlerle Denizli, Düş Gibi, Denizli'nin Kelebekleri, Denizli'nin Atasözleri ve Deyimleri, Gücünü Yüreğinden Al, Denizli'nin Manileri ve Beyitleri, Denizli'de Çocuk Oyunları, Çınar Gölgesi'nde, Denizli'nin Efsaneleri, İki Asırlık Yorgun İnsanlar, Denizli’nin Seyyahları, Merkez Efendi Tıp Günleri, Meydan Dayağı ve Meraklı Sorular. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri