Deniz Fenerinden ramazan çağrısı

İhtiyaç sahibi insanların hayallerini gerçekleştirmek için yola çıkan Deniz Feneri Derneği, bu ramazanda da Ramazanda bir Kumanya da Sen Bağışla sloganıyla insanlara çağrıda bulunarak hayırseverleri

İhtiyaç sahibi insanların hayallerini gerçekleştirmek için yola çıkan Deniz Feneri Derneği, bu ramazanda da ‘Ramazanda bir Kumanya da Sen Bağışla’ sloganıyla insanlara çağrıda bulunarak hayırseverlerin yardımını bekliyor.

2010 ve 2011’de 8 bin 528 aileye gıda, 50 bin 430 kişiye giysi yardımında bulunan Deniz Feneri’nin 1001 yetim 1001 dilek kampanyası devam ederken, 2011 yılında yüzlerce yetimin dileklerinin gerçekleştirildiği belirtildi. 

Ramazan’da gerçekleştirilecekleri faaliyetler hakkında bilgi veren Deniz Feneri Derneği Tanıtım ve Hakla İlişkilerden Sorumlu Musa İnan ve M. Akif Çiftçi, ramazan boyunca Konya’nın farklı yerlerinde stantlar açacaklarını ifade etti. KuleSite Adese önünde insanların iyilik kervanına katılması için devamlı stant açacaklarını belirten Musa İnan, “Ayrıca ilk 15 gün Alâeddin Otobüs duraklarının olduğu alanda ve son 15 günde Kayalıpark’ta stant açacağız. Yoksulluk ve yoksullukla mücadele alanında tüm dünyada yardıma muhtaç insanlara ulaşmaya çalışan bir sivil toplum kuruluşu olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Deniz Feneri Derneği olarak, yardımlaşma, dayanışma, hayır ve bereket ayı Ramazan için iyilikseverlerin karşısına yeni projelerle çıkıyoruz. Bu Ramazan da ihtiyaç sahipleri ile hayırseverler arasında iyilik köprüsü olmayı sürdüreceğiz. Binerce yoksul insan, sofralarına ulaşacak bir tas çorba ile yalnız olmadıklarını hissedecek” dedi.

Ramazanın ilk gününde 150 aileye gıda yardımında bulunduklarını aktaran İnan, bu yardımların sürmesi için insanların yardımını beklediklerini kaydetti.

Ramazan ayında açlıkla mücadele eden ve günde onlarca insanın açlıktan öldüğü Sudan ve Afrika ülkelerine de yardımda bulunacaklarını dile getiren İnan, sözlerine şöyle devam etti: “

Yetim ve öksüzler başta olmak üzere en çok çocukları sevindireceğiz. 1000 çocuğa içinde çocukların en çok sevdiği çikolata, bisküvi, kraker, süt, oyuncak ve kitap bulunan Çocuk Kolisi dağıtılacak. Hayırseverlerden aldığımız 60 TL karşısında çocuklara bayramlı hediye edilecek. Bin öksüz ve yetim çocuğa 50 TL bayram harçlığı verilecek. Yetim sofraları ile 10 bin kişi iftar açarak büyük bir aile olmanın mutluluğunu paylaşacak. İftar ve sahur olmak üzere 3 bin ihtiyaç sahibine kumanya dağıtılacak. Yemek pişiremeyecek kadar yardıma muhtaç hasta, engelli ve yaşlı ihtiyaç sahiplerinin evlerine 75 bin öğün yemek götürülecek” dedi. İnan, bu ramazanın paylaşmanın ön plana çıktığı bir ay olması dileğiyle tüm İslam aleminin Ramazan-ı Şerifinin mübarek olmasını diledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ramazan Haberleri